Persuitnodiging 12 oktober: VVSG-trefdag duikt in de toekomst van het lokale bestuur

Event date 12 oktober 2017 11:00 – 12:00

Location ICC, Gent | Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Het grootste ontmoetingsevenement in Vlaanderen van lokale besturen

Op 12 oktober, één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, vindt de VVSG-trefdag plaats: het grootste ontmoetingsevenement in Vlaanderen van lokale besturen. Ruim 3.000 lokale politici en medewerkers van het lokale bestuur verzamelen in Gent voor een dag boordevol lezingen met binnen- en buitenlandse sprekers, workshops met sterke lokale praktijken, een grote speeddate onder medestanders van het lokale bestuur en een smart-cityzone. VVSG-voorzitters Wim Dries en Stijn Quaghebeur nodigen u ook uit op een persmoment waarbij ze de balans opmaken van het lokale beleid.

De toekomst van het lokale bestuur?

Het Trefdag-programma werpt een blik op de (nabije) toekomst. Fusies en hun alternatieven – intergemeentelijke samenwerking en ambtelijke fusie – worden gewikt en gewogen. Welke mogelijkheden biedt block chain en hebben we morgen nog een gemeentehuis nodig? Zijn lokale besturen klaar voor de nieuwe privacyregels? Is het kadastraal inkomen nog wel actueel? Hoe bouwen we aan vertrouwen in de politiek? Of bent u benieuwd naar de nieuwste gemeentemonitor?

Hier leest u het volledige programma.

Gerenommeerde sprekers uit binnen-en buitenland

Filip De Rynck ondervraagt Minister Liesbeth Homans over de uitkomsten van het nieuwe decreet lokaal bestuur, de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. De Indiase Sunita Narain – één van de meest gezaghebbende stemmen in mondiale klimaatissues – legt haarfijn uit waarin een ecologie van de armen verschilt van een ecologie van de rijken. Hans Boutelier, hoogleraar veiligheid en veerkracht van Amsterdam en Bart Somers bewijzen dat de samenleving die zijn diversiteit productief weet te maken, de beste papieren heeft voor de toekomst. Piet Colruyt pleit voor sociaal ondernemerschap en impact investing om de sociale huisvesting te versterken. Ontdek hier alle sprekers op VVSG-trefdag.

Agenda persbijeenkomst

11:00-11:30 VVSG-voorzitters Wim Dries en Stijn Quaghebeur maken de balans op van de lokale besturen. Ze wijzen op de kracht van de gemeenten en OCMW’s en hebben ook een boodschap naar de centrale overheden.

11:30-12:00 mogelijkheid tot interview

Info voor de pers

Wilt u de Trefdag bijwonen? Wenst u sprekers of deelnemers te interviewen? Kunnen we u helpen met een invalshoek voor uw artikel of reportage? Laat het ons weten.

Dank om uw aanwezigheid te bevestigen bij katrien.gordts@vvsg.be | 0479 77 35 36

Tags

  • vvsg
  • ocmw
  • lokale politiek
  • gemeente
  • intercommunales

Perscontacten

Katrien Gordts

Press contact social media manager en perscontact +32 2 211 56 66

Nathalie Debast

Press contact persverantwoordelijke +32 497 31 80 77