Persmoment maandag 24 september: start van de FietsTelweek

Event date 24 september 2018 09:00 – 10:00

Location Ter hoogte van de fietsteller op de fietssnelweg F214 Luchthavenroute (Brussel-Noord - Brussels Airport) in Machelen, net voor de fietsbrug over de E19. GPS-locatie: 50°54'58.3"N 4°27'22.3"E

Wat: aftrap van de derde FietsTelweek in Vlaanderen

Wie:  Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit
         Jan Vermeulen, voorzitter van Fietsberaad Vlaanderen 
         Wout Baert, coördinator van Fietsberaad Vlaanderen 
         Mikaël van Eeckhoudt,algemeen directeur bij de Fietsersbond

Visueel: minister Ben Weyts huldigt de permanente fietstelpaal aan de fietsbrug over de E19 in, markeert het fietspad met een spraytag met het FietsTelweeklogo en laat zich als eerste fietser door de nieuwe fietstelpaal registreren.

-------------------------------

Op maandag 24 september start de derde editie van de FietsTelweek. Aansluitend op de Week van de Mobiliteit gaan de Vlaamse gemeenten, provincies en de Vlaamse overheid van 24 tot en met 30 september samen zoveel mogelijk fietsgegevens verzamelen. Dat doen ze aan de hand van vaste en mobiele telpunten en via manuele tellingen. Met die informatie kunnen zowel Vlaamse, provinciale als lokale overheden hun fietsbeleid slimmer maken én gerichte investeringen doen op basis van fietsteldata. Tijdens deze editie doen er wel 123 Vlaamse gemeenten mee. In totaal werden er 121 fietstelpunten gemarkeerd met een spraytag met het logo van de FietsTelweek.

We nodigen u van harte uit op de officiële start van de FietsTelweek door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, Fietsberaad Vlaanderen en de Fietsersbond.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Inge Caers, projectmedewerker Fietsberaad Vlaanderen, via mail: inge.caers@fietsberaad.be

-------------------------------

Over de FietsTelweek

De FietsTelweek 2018 is de derde editie van het grootschalige initiatief om in heel Vlaanderen fietsbewegingen in kaart te brengen. De eerste editie (in 2015) was het grootste fietsonderzoek ooit in Vlaanderen uitgevoerd. Uit vorige onderzoeken bleek onder meer dat Vlamingen steeds meer én verder fietsen. Net zoals de resultaten van de twee voorgaande metingen (2015 en 2016) worden ook de data van dit jaar verzameld in een open-dataplatform, dat overheden kunnen raadplegen om een beter én slimmer fietsbeleid te ontwikkelen.

De FietsTelweek is een initiatief van Fietsberaad Vlaanderen en de Fietsersbond met de steun en medewerking van de vijf Vlaamse provincies, het Netwerk Duurzame Mobiliteit, zo goed als 125 steden en gemeenten en de Vlaamse overheid. Ook deze partners verlenen hun steun: VVSG, alle lokale politiediensten, Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Agentschap Wegen en Verkeer; Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Website en sociale media

Volg de FietsTelweek via www.fietstelweek.be en op sociale media via #FietsTelweekVL op Twitter en Facebook.

Persinfo

Wilt u graag op de hoogte blijven van de persmomenten? Kunnen we u helpen met een interview, een reportagevoorstel of met contacten bij lokale initiatieven van de FietsTelweek? Laat het ons weten.

Perscontacten

Wout Baert

coördinator Fietsberaad Vlaanderen 0478 29 26 34

Katrien Gordts

Press contact social media manager en perscontact +32 2 211 56 66