Persbericht -

Speelactiviteit van het jaar: Buiten Kokkerellen

Van 20 januari tot 26 februari 2020 hield Speelbank.be de verkiezing 'Speelactiviteit van het jaar'. 1338 mensen brachten hun stem uit. En KDV De oogappel, een stedelijk kinderdagverblijf uit stad Aalst, werd de verdienstelijke winnaar met ‘Buiten Kokkerellen’.

De activiteit? Een buitenkeuken waar kinderen naar hartelust zandtaarten, modderpasta of bladerensoep kunnen maken. De kinderen vonden het zo leuk dat ze besloten de activiteit op Speelbank.be te zetten.

KDV Oogappel ging tijdens de intense verkiezingsweek naarstig op zoek naar stemmen: verantwoordelijke Katrien Verschoten maakte reclame waar ze kon. Zo haalden ze maar liefst 329 stemmen bij elkaar en krijgt KDV Oogappel het certificaat "Speelactiviteit van het jaar". Naast eeuwige roem krijgen ze ook een waardebon van €300 van Collishop Professional.

“We gaan met het team goed nadenken wat we met het geld gaan kopen. Iets voor buiten, iets voor een speelhoek,… we zien wel. Het zal alvast goed besteed worden, zegt Mireille Vandewaeter de coördinator van KDV Oogappel. Een aantal kinderbegeleiders hebben de laatste tijd hard gewerkt aan onze buitenruimte. Voor hen is dit een mooie waardering voor hun inzet. Ik ben zo trots op hen!”

Speelbank.be is een online database waarop je speelactiviteiten, speelhoeken en speeltips voor kinderen van 0 tot 6 jaar kan zoeken en toevoegen. Het VVSG-Steunpunt Kinderopvang en Diverscity willen met dit project kinderbegeleiders, onthaalouders, pedagogisch medewerkers van lokale besturen en iedereen die met jonge kinderen werk, inspireren en informeren om spelen nog leuker te maken. De speelactiviteiten vertrekken vanuit de interesses en ervaringen van de kinderen, worden pedagogisch gescreend en uitgetest op de werkvloer.

Meer info: 

Mireille VAndewaeter, coördinator KDV oogappel in Aalst, 053/723576 

Nathalie Debast, VVSG-persverantwoordelijke, 0497/318077

Onderwerpen

  • Openbare sector

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) is de ledenorganisatie van de lokale besturen: steden en gemeenten, OCMW’s, politiezones, autonome gemeentebedrijven en andere verzelfstandigde agentschappen, intercommunales en andere interlokale samenwerkingsverbanden. De centrale opdrachten van de VVSG zijn dienstverlening aan de leden, belangenbehartiging van het lokale bestuursniveau en visieontwikkeling over het lokale bestuur.

Perscontacten

Katrien Gordts

Press contact social media manager en perscontact +32 2 211 56 66

Nathalie Debast

Press contact persverantwoordelijke +32 497 31 80 77