ЮСК България дарява спално бельо на три дома за възрастни хора

News -

ЮСК България дарява спално бельо на три дома за възрастни хора

Обитателите натри дома за възрастни хора вСофия, Джурково и Пирдопстартираха годината с приятна изненада, която ще донесе уют в ежедневието им. ЮСК България се присъедини към инициативата наорганизацията с нестопанска цел „Един Процент Промяна“, която през декември миналата година има за цел да внесе светлина в живота на обитателите на три дома за възрастни хора и направи дарение от спално бельо за82 човека.

От дарението се облагодетелстваха 33 възрастни души, повечето от които слепи, живеещи в социалния комплекс Дом за възрастни със сензорни проблеми в град Пирдоп; 40 човека, които живеят в Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Джурково, и 9 човека, живущи в Хоспис „Донка Паприкова" в град София.

Бих искала да изразяблагодарност за дарението! Един красив, мил илъчезарен екип от млади хора посети нашия 100-годишен дом за възрастни хора в град Пирдоп и донесе щастиена нашите обитатели. Благодарим ви от сърце!”, каза Ненка Калканджиева, Управител на Дома за възрастни със сензорни проблеми в град Пирдоп.

Обитателите на дома за възрастни хора в Пирдоп прекарват 80% от времето си в леглото, заради възрастта и здравословните си проблеми, така че ново спално бельо ще внесе повече комфорт и удоволствие в животите им. В дома в село Джурково живеят 35 жени и 5 мъже, от които само 6, все още се посещават от роднини; беше удоволствие да видят, че все още има хора, които мислят за тях и искат да предложат помощта си. Същото се случи и с обитателите на Хоспис „Донка Паприкова“ - 9 възрастни човека, в последния стадий от живота си, които също получиха лъч надежда от хора, грижещи се за тяхното благополучие.

Това беше един щастлив момент в живота на 9 човека, на които не им остава много време, малките чудеса, които връщат надеждата у тях за това колко е красив животът“, каза Зоя Паприкова, собственикът наХоспис „Донка Паприкова“.

Служители на ЮСК, включително Мениджър Развитие Ралица Йорданова, която през последните три години подкрепя каузите на „Един Процент Промяна“, доставиха спалното бельо в дома в град Пирдоп и бяха щастливи да донесат радост на възрастните хора.

„Каузите, които са най-близки до сърцето ми, са свързани с тези, в които оказваме подкрепа на възрастните хора. Аз съм отгледана от баба ми, която ме научи на всичко за животаи допринесе за това да се превърна в човека, който съм днес. Думите не са достатъчни да изразя колко високо оценявам нейната посветеност и любов, и съответно колко ми липсва нейнотовдъхновение, подкрепа и самата тя. Лично аз страдам, когато възрастни хора са оставени сами в своя последен път. С всички свои знания и опит, просто не е честно да подценяваме възрастните като хора, имащи своя принос за обществото. Не бива да забравяме, че всички ще остареем или най-малкото, ако сме достатъчни късметлии.За мен е важно да бъда великодушен и благороден човеки да демонстрирам това чрез действията си. Ако някой – или най-малкото всеки втори човек, вземе участие в една добра инициатива в своя живот, тогава всички ние ще бъдемпо-близко до здравословно,осъзнаващо себе си и отговорно общество. Общество, в което ще се гордея да отглеждам децата си, сподели Ралица Йорданова, Мениджър Разработки, ЮСК България.

За„Един Процент Промяна“

„Един Процент Промяна“ е основана през 2016 година, стартира с благотворителни инициативи, част от които имат за цел подобряване на живота на възрастни хора, живеещи в старчески домове в цяла България. Целта е да засвидетелства, че те не са забравени, като дори с малко подобри качеството им на живот. В допълнение към това, неправителствената организация сбъдва добрини, изгражда училищни библиотеки, оказва подкрепа на деца и тийнейджъри, така че да имат достъп до образование, спорт и медицински услуги.

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

JYSK е международна ритейл компания за домашно обзавеждане със скандинавски корени, която улеснява обзавеждането на всяка стая във всеки дом и градина.

С повече от 3400 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 31.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,9 милиарда евро за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 5,2 милиарда евро за финансова година 2022-2023.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 52 обекта, с общо над 800 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.