Širší výhled s novým kompaktním objektivem Samyang AF 18mm f/2.8 pro bajonet Sony FE

Press release   •   Aug 29, 2019 13:01 CEST

Společnost Samyang upřela pohled na fotografy, kteří používají bezzrcadlové fotoaparáty Sony. Nyní uvádí na trh malý a lehký 18mm širokoúhlý objektiv, který je určený pro full frame snímače, ale také se perfektně hodí pro použití s fotoaparáty se snímačem APS-C.

Samyang AF 18mm f/2.8 Sony FE je nejnovějším přírůstkem do rychle se rozvíjející řady objektivů s automatickým ostřením pro bezzrcadlové fotoaparáty Sony s bajonetem E/FE. Díky diagonálnímu úhlu záběru 100° (u full frame fotoaparátů) je tento objektiv ideální pro fotografování úžasných výhledů, pobřeží, architektury, měst s rušnými náměstími a úzkými uličkami – nebo také detailních akčních a sportovních scén. Objektiv může zaostřit už na pouhých 25cm!

Ačkoli je tento nový širokoúhlý objektiv Samyang navržen tak, aby pokrýval full frame formát, lze jej také použít u fotoaparátů Sony řady A6xxx, které mají menší snímač APS-C. Zde získává všestrannější širokoúhlý charakter (odpovídající 28mm pro full frame), který dobře funguje pro témata, jako jsou skupinové fotografie, cestování a street fotografie. S hmotností pouhých 145 gramů je Samyang AF 18mm f/2.8 Sony FE jedním z nejlehčích full frame objektivů na trhu v této ohniskové třídě. Jinými slovy, je to vynikající volba pro fotografy, kteří chtějí cestovat s nejmenším a nejlehčím možným vybavením bez ztráty funkčnosti nebo kvality obrazu. Tento objektiv je také ideálním doplňkem k již existující řadě ultra kompaktních AF objektivů Samyang pro Sony – 24mm f/2.8, 35mm f/2.8 a 45mm f/1.8.

Rychlý, ostrý a tichý

Autofokus v tomto objektivu je poháněn lineárním motorem STM, díky kterému je ostření rychlé a tiché, což ocení nejen filmaři. Přestože byl upřednostňován kompaktní formát, nebyl zkonstruován na úkor kvality obrazu. Optický design objektivu Samyang AF 18mm f/2.8 Sony FE se skládá z 9 členů upevněných do 8 skupin. Mezi nimi jsou 3 asférické členy, které zajišťují nízké zkreslení a maximální ostrost od středu obrazu až do rohů i při plně otevřené cloně, 2 HR (High Refractive) členy s vysokým indexem lomu a 3 ED (Extra Low Dispersion) členy s extra nízkým rozptylem světla, které působí proti chromatické aberaci. Pokročilá antireflexní vícevrstvá povrchová úprava Ultra Multi Coating se používá k zabránění výskytu nežádoucích odlesků a zajišťuje, aby záběry vykazovaly vysoký kontrast a brilantní barvy i za ztížených světelných podmínek.

Cena a dostupnost:

Samyang AF 18mm f/2.8 FE bude dostupný v průběhu října.

MOC: 389 € / 9.699,- Kč

Přehled hlavních funkcí

• Kompaktní 18mm objektiv s bajonetem Sony FE/E
  • Určený pro full frame formáty, ale lze jej také použít se snímačem APS-C