Zhiyun CRANE M2 je nový stabilizátor „vše v jednom“ s maximální všestranností a kompaktním designem

Press release   •   Jul 22, 2019 11:22 CEST

Bezkonkurenční univerzální design „vše v jednom“ stabilizátoru Zhiyun CRANE M2 může pracovat s více zařízeními včetně kompaktních digitálních fotoaparátů, lehkých bezzrcadlovek, mobilních telefonů a akčních kamer. S vylepšeným ovládáním fotoaparátu pomocí WiFi a Bluetooth, novými video režimy, dlouhou osmihodinovou výdrží baterie, ovládáním konečkami prstů a jasným, intuitivním OLED displejem je CRANE M2 revolucí v cenově dostupné technologii stabilizace fotoaparátů.

Jeden stabilizátor vládne všem zařízením

Běžně museli tvůrci používat různé stabilizátory pro různé druhy zařízení – což zvyšovalo jejich náklady, celkovou hmotnost potřebného vybavení a složitosti jejich pracovních nástrojů. Ale Zhiyun CRANE M2 je jediný stabilizátor, který pracuje s více zařízeními (pro připevnění mobilních telefonů nebo akčních kamer je potřeba speciální příslušenství).

Kompaktní, přenosný a snadný na ovládání

Inteligentní vyvažovací systém stabilizátoru CRANE M2 je odpovědí na rychlé tempo filmového světa. Nová rychloupínací destička usnadňuje vyjmutí fotoaparátu ze stabilizátoru a jeho opětovné upevnění. Stupnice a paměťový zámek polohy zajišťují, že vyvažování a nastavení trvá jen několik vteřin, takže při opětovné kalibraci nezmeškáte jediný záběr. Pro snadnou přenositelnost zabraňuje jedinečná konstrukce pinů a západek také tomu, aby se osy během skladování otáčely. To umožňuje rychlé sklopení a uzamčení stabilizátoru CRANE M2, aby se vešel do batohu nebo dokonce do kapsy.

CRANE M2 je malý a kompaktní stabilizátor, přestože disponuje výkonnými motory pro práci s více zařízeními nebo scénáři. Rukojeť poskytuje pohodlný úchop a umožňuje snadný přístup ke všem ovládacím prvkům na dosah ruky, přímo na rukojeti. Například jedním stisknutím jezdce na rukojeti můžete přiblížit obraz, abyste zachytili plynulé záběry na dálku. Jasný a intuitivní OLED displej zobrazuje režim stabilizátoru, stav Bluetooth a WiFi, stav baterie a další důležité parametry.

Převezměte kontrolu a rozšiřte svou kreativitu

Kromě tří základních režimů Pan Follow (PF), Follow (F) a Lock (L) nabízí stabilizátor Zhiyun CRANE M2 některé inspirativní funkce pro ještě větší kreativitu. Režim Full-Range POV umožňuje 360° synchronní pohyb na všech třech osách, což poskytuje tvůrci nebývalý vizuální zážitek. Režim Vortex poskytuje tvůrcům videa možnost vytvářet 360° záběry ve všech směrech. Režim je ideální pro sportovní aktivity a akce, protože umožňuje rychlé otáčení nebo naklápění pro zachycení rychle se pohybujících objektů, jako je fotbalista nebo létající pták, bez toho, aniž by cokoliv chybělo. Režim Selfie umožňuje rychle otočit fotoaparát o 180° směrem k sobě – ideální pro vloggery.

Rozšíření a připojení

Funkce WiFi a Bluetooth stabilizátoru CRANE M2 poskytují bezproblémové bezdrátové ovládání fotoaparátu prostřednictvím rukojeti stabilizátoru a exkluzivní aplikací společnosti Zhiyun. Aplikace ZY PLAY otevírá nový svět filmové tvorby, nabízí dálkové ovládání a pokročilé funkce včetně časosběrných záběrů (timelapse), panoramatického snímání a funkce Vertigo.

Praktické ¼ palcové závitové otvory usnadňují připojení audio, světelného nebo monitorovacího zařízení, aby vaše soukromé filmové studio bylo kompletní. Baterie s dobou provozu až 8 hodin udrží vše v nepřetržitém provozu. Sám stabilizátor CRANE M2 může nabíjet fotoaparáty, telefony a další zařízení a může být také napájen z power banky nebo jiného zdroje.

Cena a dostupnost

Zhiyun CRANE M2 bude dostupný v srpnu 2019.

Maloobchodní cena 7.290,- Kč / 289 €.

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz