Český Ford zve na Ford Challenge Prague!

Tisková zpráva   •   Čvc 21, 2017 12:08 CEST

Přední český triatlonista Filip Ospalý u ředitelského vozu, který při závodě Ford Challenge Prague povede celé cyklistické pole.

/V Praze, 21. července 2017/ – V sobotu 29. července se v centru Prahy bude konat velký mezinárodní triatlonový závod Ford Challenge Prague, jehož titulárním sponzorem je společnost Ford Motor Company, s.r.o.

Mezinárodní série Challenge Family, v celosvětovém měřítku protipól slavného Ironmana, se orientuje na tzv. poloviční triatlon (1,9 km plávání, 90 km kolo a 21,1 km běh). Série během roku 2017 zavítá na šest kontinentů a její součástí je celkem 48 závodů, kterých se zúčastní 75 000 triatlonistů. Letos je to vůbec poprvé, kdy se tak důležitý triatlonový podnik bude konat v Praze. Půjde tedy o historicky největší událost svého druhu v České republice.

Do hlavního závodu je v současné době přihlášeno asi 840 sportovců, 96 z nich vytvoří
32 tříčlenných štafet, zbylí se zúčastní jako jednotlivci. Přibližně 19 % přihlášených tvoří ženy a cca 52 % závodníků pochází ze zahraničí.

Mezi hlavní hvězdy závodu Ford Challenge Prague budou patřit světové triatlonové celebrity jako Lucy Charles z Velké Británie nebo Němec Andreas Dreitz, z českých šampionů pak například Filip Ospalý – čtyřnásobný mistr Evropy, trojnásobný olympionik a jeden z cca třiceti přeborníků na světě, kteří tzv. dlouhý triatlon (3,8 km plavání, 180 km na kole a běžecký maraton) zvládli v čase kratším než osm hodin.

Bližší informace na www.challenge-prague.com

Nebo www.fordmedia.cz

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.