Rekordní prodejní výsledek českého Fordu!

Tisková zpráva   •   Led 25, 2018 16:04 CET

18 934 zaregistrovaných vozů – absolutní prodejní rekord Fordu v ČR
  • 18 934 zaregistrovaných vozů – absolutní prodejní rekord Fordu v ČR
  • Nejúspěšnější modely: Focus, Fiesta a Kuga
  • 11 nových modelů pro rok 2018

/V Praze, 25. ledna 2018/ – Za rok 2017 zaznamenal český Ford celkem 18 934 nově zaregistrovaných osobních a lehkých užitkových vozů – to je absolutní rekord za celých
27 let jeho přítomnosti na českém trhu.

Značka s modrým oválem ve znaku u nás působí již od roku 1991, tehdy ještě jako tzv. OSVČ.
Od roku 1993 až do dneška působí jako společnost s ručením omezeným. Vloni se přitom poprvé
v historii v počtu prodaných vozů těsně přiblížila devatenáctitisícové hranici, když prodala celkem 18 934 aut.

Oproti roku 2016 tak prodeje Fordu v České republice vzrostly o 4,1 %, nejvíce z takzvané
„velké čtyřky“ českého trhu (Škoda, VW, Hyundai, Ford).

Nejúspěšnějším Fordem na českém trhu byl vloni model Focus se 4 241 registracemi, následovaný modely Fiesta (3 323) a Kuga (2 050). Mezi užitkovými vozy pak prodejům Fordu kralovala legendární dodávka Transit, které se v součtu kategorií do 3 000 a 3 500 kg prodalo celkem 3 107 kusů.

Tradiční hvězdou své kategorie byl terénní pick-up Ford Ranger, jenž s 558 prodanými kusy suverénně vládl svému segmentu, z něhož si ukrojil více než čtvrtinu (28 %). Velmi dobře se na českém trhu etabloval i legendární Ford Mustang, jemuž se 252 registrovanými vozy patřilo druhé místo v kategorii sportovních aut.

„Náš rekordní prodejní výsledek za rok 2017 mě samozřejmě velmi těší,“ komentoval statistiky generální ředitel FORD MOTOR COMPANY, s.r.o., Jan Laube. „Moje radost by pochopitelně byla ještě o něco větší, kdyby se nám podařilo překonat devatenáctitisícovou hranici; ta nám utekla doslova o pár aut. Ale co není, může být: letos uvedeme na český trh jedenáct atraktivních nových modelů, a tak lze očekávat, že naše prodejní čísla i nadále porostou,“ řekl Jan Laube.