Speciální Focus RS se převlékl do žluté na oslavu dalšího triumfu Chrise Frooma a týmu Sky na Tour de France

Tisková zpráva   •   Čvc 26, 2017 17:49 CEST

• Chris Froome z týmu Sky vyhrál letošní Tour de France
  • Týmový Focus RS a ředitelské vozy Mondeo kombi dostaly na oslavu vítězství speciální žluté zbarvení

/V Praze, 26. července 2017/ Chris Froome, jednička elitní cyklistické stáje Sky, si na pařížském Champs-Élysées dojel pro vítězství v letošní Tour de France. Důvod k oslavě má i Ford, neboť je dodavatelem vozového parku pro celý tým.

Pro Frooma se jedná o čtvrté vítězství na Tour, pro tým dokonce páté. Froomův týmový kolega Mikel Landa dojel čtvrtý v celkovém pořadí a Sky se stal celkově nejlepším týmem.

Kromě flotily osobních i užitkových automobilů poskytl Ford týmu také speciálně upravený Focus RS se sadou RS Edition. Ten se v závěrečné etapě závodu představil ve speciálním žlutém zbarvení. Podobné dostaly i ředitelské vozy Mondeo kombi. Zbytek týmové flotily, kterou tvoří modely Edge, Kuga, S-MAX, Tourneo Custom a Transit, pak vyměnil obvyklý modrý pruh za žlutý.

„Tour de France znovu přitáhla pozornost celého světa a my jsme rádi, že jsme mohli být součástí vítězného týmu. Naše vozy pomohly stáji Sky a Chrisi Froomovi k dalšímu zaslouženému vítězství,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

Ford dodává týmu Sky vozy již od roku 2016. Letos obě strany oznámily prodloužení spolupráce až do roku 2019.

Ford Motor Company je společnost s celosvětovou působností. Ústředí má v Dearbornu v americkém státě Michigan. Zabývá se výrobou automobilů a individuální mobilitou v širším smyslu. Po celém světě má 62 výrobních závodů a zaměstnává přibližně 201 000 lidí. Její hlavní náplní je navrhování, výroba, prodej a údržba osobních i užitkových vozů značek Ford a Lincoln. V zájmu rozšiřování svého obchodního modelu Ford nicméně aktivně vyhledává nové příležitosti. Proto investuje do oblastí elektrifikace, autonomní jízdy a mobility. Prostřednictvím společnosti Ford Motor Credit Company zároveň Ford poskytuje finanční služby. Další informace o produktech, službách a aktivitách Fordu lze nalézt na www.corporate.ford.com.

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.