Skip to main content

En utvärdering av att använda Wireframing

Blog post   •   Feb 07, 2011 13:52 GMT

Mitt intresse för Wireframing har växt fram mer och mer genom att vi på Mynewsdesk ofta sätter oss ner och börjar med modeller och kodning i ett väldigt tidigt skede. Nackdelen med det kan vara att man inte har en riktig helhetsbild i hur man vill presentera resultatet för användaren samt vad man behöver lyfta upp till gränssnittet för att nå målet. Detta kan medföra att saker och ting ändras flera gånger under projektets gång och på så sätt blir mindre effektiv i utvecklingsskedet.

LabDays med Wireframing

Då vi har så kallade LabDays på Mynewsdesk så beslöt jag och Martin för att testa att använda oss av att använda Wireframes för ett litet LabDay projekt.

Vi började med att titta runt lite för att se vad det fanns för olika online verktyg till att framställa Wireframes.

De verktyg vi tittade på var:


Mockingbird

Valet för oss föll på Mockingbird då det i detta skede var i beta, gratis och fokuset låg på enkelheten och inte så mycket på designen. En annan fördel med Mockingbird var att man kunde arbeta flera personer på samma projektet och kunde se resultatet direkt i sin vy. Målet var att testa av att arbeta med Wireframes och inte hitta det mest kompletta verktyget och då tyckte vi Mockingbird kändes enkelt att sätta sig in i.

Vad lärde vi oss av att arbeta med Wireframing?

Eftersom att vi oftast parprogrammerar på Mynewsdesk så kunde vi se till att båda hade en tydlig bild av vad vi vill ha för resultat i ett första skede. Vi hade olika uppfattningar om vad som behövdes samt hur det skulle lyftas upp och presenteras som gjorde att vi snabbt kunde diskutera och anpassa vår mockup innan vi satte igång med själva utvecklingen.

Wireframe result of mockups in Mockingbird

Vi kunde också se att genom att vi använde oss av Wireframes så blev själva utvecklingen mer effektiv och vi fastnade mindre. Allt detta genom att bara sätta sig ner och enkelt skissa upp vad man vill komma fram till under en timme. Att  använda sig av Wireframing är något vi på Mynewsdesk kommer försöka göra mer i den löpande utvecklingen av produkten, inte alltid säkert att det handlar om ett verktyg utan ibland kan det vara tillräckligt med att bara visualisera det man vill skapa genom penna & papper.

Presentation - Why Wireframing?

Efter vi hade haft våra LabDay presenterade jag lite av resultatet på vår DevCorner. Presentationen finns på Slideshare att ladda ner och är fri att använda.

http://www.slideshare.net/westerlund1/why-wireframing

Comments (1)

    Hi!

    Thanks for such a knowledgeable post.

    <a href="http://airul.id/tech/">Airultech</a>

    - Market Research Vietnam - May 13, 2016 08:39 GMT

Add comment

Comment