Blogindlæg -

MANGE KONKURSER I 2018

2018 blev et slemt konkursår for bygge- og anlægsvirksomhederne

20% flere virksomheder i bygge- og anlægsbranchen gik konkurs i 2018 end i 2017. Det skyldes bl.a. den hårde konkurrence som der er i branchen, til trods for den høje aktivitet. I mangler i hvert fald ikke noget at lave!

Når man har så travlt, som mange håndværkere har, så er det også vigtigt at kunne bevare overblikket, så der ikke ryger mange spild-timer.

“For det første er der hård konkurrence i branchen, selv om aktiviteten er høj. For det andet har mange byggevirksomheder svært ved at tjene penge og konsolidere sig.

Fx er nogle virksomheder vokset kraftigt, men når man går fra at have få opgaver ad gangen til lige pludselig at have mange, så kræver det et andet overblik og en anden organisation.” Bo Sandberg, Cheføkonom, Dansk Byggeri.

Den største årsag til konkurs er en dårlig likviditet. 

Det er klart at, når man har travlt med at arbejde ude i marken, så har man ikke lige så meget tid til at sidde på kontoret og lave administrativt arbejde og fakturering.

Der er heldigvis gode løsninger til at undgå konkurs.

For at løse de to ovennævnte problemer, nemlig; mangel på overblik og dårlig likviditet, kan man bruge et digitalt sagsstyrings system som Apacta.

Med Apacta får du et økonomisk overblik over alle sager og medarbejdere. Derudover kommer alle registreringer og køb direkte ind på hver enkelt sag, sammen med medarbejdernes timer, så der kan faktureres hver dag. Hurtig fakturering sørger for glade kunder og at holde likviditeten god.

Emner

  • Arbejdsliv

Kontakt

Anders Kondrup Risager

Pressekontakt 77347834