Pressemeddelelse -

Uambitiøst forebyggelsesudspil fra Danske Regioner

Danske Regioners forslag om forebyggelse af psykisk sygdom er uambitiøst og alt for snævert. Det mener Bedre Psykiatris generalsekretær Thorstein Theilgaard.

Forslagene om forebyggelse af psykisk sygdom er en del af et nyt udspil om forebyggelse, som Danske Regioner præsenterer i dag. Thorstein Theilgaard er glad for, at regionerne sætter fokus på psykiatri, og han mener, der er flere gode initiativer i det, men han ærgrer sig over, at det ikke er mere ambitiøst.

Et af initiativerne er et forsøg med gratis psykologhjælp til unge. Det mener Thorstein Theilgaard er en god idé. Men han undrer sig over, at det kun skal være et forsøg. 

"Det er psykiatriens svøbe, at alle nye initiativer skal starte som forsøg. Rul det nu ordentligt ud, så det gør en reel forskel i stedet for at fedtspille med små forsøg, som bare ender med at blive afskaffet igen, når der skal spares", siger Thorstein Theilgaard.

Med udspillet vil regionerne også gøre en bedre indsats for børn, der er pårørende til psykisk syge. Det skal forebygge, at børnene får psykiske og sociale problemer senere i livet. Også det er Thorstein Theilgaard glad for, men han undrer sig over, at der ikke er tilsvarende initiativer for voksne pårørende.

"Mange pårørende til psykisk syge bliver så alvorligt belastet, at de oplever alvorlig stress og i værste fald egentlig depression. Her kunne regionerne med en lille indsats virkelig gøre en forskel. Ikke bare for de pårørende, men også for de psykisk syge. For hvis de pårørende får bedre hjælp, bliver de også bedre til at hjælpe de syge", siger Thorstein Theilgaard.

Udspillet om forebyggelse bliver præsenteret i dag på Danske Regioners generalforsamling.

Se hele udspillet her

Emner

  • Sociale spørgsmål

Bedre Psykiatris vigtigste opgave er at skabe et bedre liv for pårørende til psykisk syge. Vi sætter fokus på de problemer og udfordringer, Danmarks mange pårørende står med. Og vi arbejder for, at fagfolk og politikere også får øjnene op for de pårørende.

Bedre Psykiatris andet hovedfokus er, at pårørende i højere grad skal ses som en ressource i psykiatrien. Vi arbejder derfor for, at skabe bred anerkendelse af, at pårørende er en uvurderlig ressource også i behandlingen. Det gør vi ved at støtte os til solid viden og anerkendt forskning.

Kontakt

Knud Aarup

Pressekontakt Landsformand 21328184

Thorstein Theilgaard

Pressekontakt Generalsekretær 21 24 11 91

Jesper Nissen

Pressekontakt Pressechef 24 76 54 16