Blogindlæg -

Sådan brygger du nemt den perfekte kop kaffe

© Bodum

Text: Benjamin Native Studio

Smager din kaffe så godt, som den kunne? Fantastisk kaffe kan nemt brygges derhjemme, og hvis du gør det rigtigt, kan du få mange skønne smagsnuancer frem på den klassiske stempelkande.

Genvejen til den perfekte kop kaffe er enkel: Gode kaffebønner, en glaskande, et stålfilter og friskkogt vand. Det er alt, hvad der skal til. Ingen papirfiltre eller kapsler. Intet overflødigt.

En af de foretrukne måder at brygge kaffe på i de danske hjem er allerede med stempelkanden - og med god grund. Det er en af de mest bæredygtige bryggemetoder, og når du brygger uden filter, bevarer kaffen de naturlige olier fra bønnerne, og det giver en mere rund smag. Det kan næsten ikke gå galt - men kaffen bliver helt perfekt, hvis du følger denne guide.

GUIDE:

Bryg den perfekte kaffe på stempelkande

1

Bryg altid med friskkværnet kaffe. Køb friske kaffebønner, hvor du kender udløbsdatoen, hvis du vil være sikker på at have det bedste udgangspunkt. Kværn bønnerne groft.

Tip: Hvis du kværner bønnerne selv, så invester i en god kaffekværn med en konisk stålkværn. Hvis der er småsten i kaffen, bliver kværnen ikke ødelagt.

2

Dosér de friskkværnede bønner i stempelkanden. Tilsæt 7 g kaffe pr. kop. De kaffe-nørdede bruger en vægt til helt nøjagtig dosering.

3

Brug kun frisktappet vand fra hanen, og vent med at hælde vandet over bønnerne et halvt minut efter, det har kogt. Den optimale temperatur er nemlig cirka 94 - 96 grader. Rør rundt med en ske i plast eller træ og fjern evt. det øverste kaffeskum, der kan give en lidt bitter smag. Vent med at sætte låget på.

4

Lad kaffen brygge i fire minutter, og sæt derefter låget med stemplet over kanden. Tryk stemplet i bund. Voila! Den perfekte ‘French press’-slow coffee er klar til servering.

Tip: Hvis stemplet er svært eller hårdt at presse ned, er det fordi noget er galt. Det kan enten skyldes at kaffebønnerne er kværnet for fint, og at der dannes en prop i stemplet. Det kan også skyldes at stemplet trænger til at blive rengjort med vand og sæbe. Kaffebønner består bl.a. af olier, og denne olie kan også danne en skal/prop i stemplet.


100 mio.

Den franske stempelkande Chambord er nærmest blevet ikonet på danske Bodum. Den er solgt i over 100 mio. eksemplarer verden over og er udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Slow coffee-bryggemetoder, som på stempelkanden, er i stor vækst netop nu og entusiasmen omkring at brygge den helt perfekte kop kaffe breder sig fra kaffebarerne ind i danskernes køkkener.

Flere og flere sætter pris på selve ritualet om at brygge kaffen som Slow brew, fordi det giver en lille, tiltrængt pause i hverdagen. Desuden har mange danskere efterhånden et ønske om at leve mere bæredygtigt i hverdagen, og netop dér kan stempelkanden også noget, fordi du brygger uden brug af kaffefiltre.

Emner

  • Boligindretning

Kategorier

  • den perfekte kaffe
  • bodum
  • chambord

Kontakt

Malene Munch Vestergård

Pressekontakt Kommerciel PR & Social Media ansvarlig +45 51622047

Relateret materiale