Nyhed -

Slow Coffee - vakuum kaffebrygning er hot

BODUM’s nyeste vakuum kaffebrygger, ePEBO, er en elektrisk og lettilgængelig måde at brygge slow coffee på. Den gamle og nu trendy siphon-teknik vinder frem.

Siger man kaffe, siger man automatisk også BODUM. Det danske mærke blev verdenskendt, da Peter Bodum tilbage i 1950erne introducerede Santos vakuum-kolbekanden, der revolutionerede måden at brygge kaffe på. Ikke kun fordi den bryggede aromatisk og velsmagende kaffe på kort tid, men også på grund af det patenterede filter, der var en fast bestanddel af kaffebryggeren, så man ikke skulle bruge hverken bomulds- eller papirfilter. 

Tidligere i år introducerede BODUM så et helt nyt kapitel i historien om både BODUM og Santos ved at lancere nyheden ePEBO, der videreudvikler den traditionelle bryggemetode. Den ikke-elektriske udgave af Santos har i mange år heddet PEBO, og derfor hedder den nye version slet og ret ePEBO. Det nye ved ePEBO er, at du ikke længere behøver en ekstern varmekilde – den kan nemlig brygge kaffe hvor som helst, når blot der er en stikkontakt i nærheden.

Vakuum bryggemetoden i både Santos, PEBO og den nye ePEBO kaldes også for ’siphon’, og den metode er lige nu, i bogstaveligste forstand, ’hot’. Kendere verden over er ikke i tvivl – siphon er det ideelle valg, hvis du ønsker en kop friskbrygget, sort og skoldhed kaffe. Bryggemetoden gør nemlig, at alle kaffens dyrebare olier udtrækkes med den ideelle balance mellem temperatur og bryggetid. Det vakuum, som skabes under brygningen, forsegler smagsstofferne, så du får den fulde udnyttelse af de gode kaffebønner. Og selvom det lyder avanceret, er ePEBO utrolig nem at anvende i dagligdagen. 

Desuden ser det flot ud, når ePEBO brygger – lidt dramatisk, og som et lille stykke naturvidenskab. Når vandet har nået de korrekte 94 grader C, stiger det op i den øverste del af kanden og blander sig med kaffebønnerne. Efter 4 minutters boblerier i tragten løber det hele ned i serveringskanden igennem det indbyggede filter. Hele processen kan nemt blive et tilløbsstykke, hvis du har gæster på besøg, for det er faktisk ret sjovt at iagttage. Efter at kaffen er færdigbrygget, skifter ePEBO automatisk funktion, så den blot sørger for at holde kaffen varm. Varmepladen er sikret, så kanden står fast, og når du er færdig med at brygge, kan kanden nemt rengøres med varmt vand.

Emner

  • Livsstil, mode, fritid

Kategorier

  • slow coffee
  • kaffe
  • e.pebo

Kontakt

Malene Munch Vestergård

Pressekontakt Kommerciel PR & Social Media ansvarlig +45 51622047

Relateret materiale