Nyhed -

Naturgas Fyn koncernen køber Statoils 50 % ejerandel i Statoil Gazelle A/S

Statoil Danmark A/S og Gazelle A/S, som er et selskab i Naturgas Fyn koncernen, har aftalt at Gazelle A/S erhverver Statoil Danmark A/S 50 % ejerandel i Statoil Gazelle. Den endelig handel forventes gennemført ultimo oktober 2009. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købesummen for aktierne. Aftalen får ingen praktisk betydning for Statoil Gazelles kunder, som vil have uændret aftale-, leverings- og kontaktforhold.

Adm. direktør Bjarke Pålsson, Naturgas Fyn A/S, udtaler:
”Dette køb understreger vores fokus på at ekspandere gasforretningen. Købet af Statoils ejerandel giver en øget mulighed for at udnytte Naturgas Fyn koncernens samlede kompetencer på tværs af organisationen samt hurtigere beslutningsprocesser. Samarbejdet med Statoil Danmark A/S har dog historisk haft stor værdi for Statoil Gazelle og Naturgas Fyn. Det var ikke mindst i forbindelse med den fulde markedsåbning i 2004, gavnligt med en stærk partner med stor erfaring med international energihandel på et konkurrencemarked.”

Administrerende direktør Pia Bach Henriksen, Statoil Danmark, udtaler:
”Samarbejdet med Naturgas Fyn har været konstruktivt, og arbejdet med fortsat at sikre Statoil Gazelle som en betydende aktør på det danske gasmarked efter markedsåbningen i 2004 er indfriet. Der er fortsat mange forretningsmuligheder for Statoil Gazelle, men fremadrettet vil det tjene selskabet bedst med én ejer, og da Statoils nuværende primære fokusområde i Danmark er levering af energi til transportformål, var det naturligt at sælge vores andel til Naturgas Fyn.”

Statoil Gazelle A/S vil i det kommende år fortsat kunne anvende Statoil navnet i varemærket Statoil Gazelle. Navnet på de juridiske enheder Statoil Gazelle A/S og Statoil Gazelle Forsyning A/S vil i løbet af 1 måned ændre til navne, hvor Statoil navnet ikke indgår.


Nærmere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Adm. Direktør Bjarke Pålsson, Naturgas Fyn A/S: Tlf. 6315 6415
Adm. Direktør Pia Bach Henriksen, Statoil Danmark A/S: Tlf: 3342 4200 eller
Kommunikationsdirektør Per Brinch, Statoil A/S: Tlf. 3342 4227


Statoil Gazelle er Danmarks 3. største gashandelsselskab. Selskabet forsyner ca.40.000 kunder inden for alle kundekategorier med naturgas og selskabets markedsandel i Danmark udgør ca. 15%. Selskabet sælger naturgas samt transport og lagerydelser til kunder i Danmark og Sverige. Statoil Gazelle kocernens omsætning udgjorde i 2008 i alt 1,5 mia. kr. Statoil Gazelle blev stiftet i 2003 som et joint venture mellem Naturgas Fyn ved datterselskabet Gazelle A/S og Statoil Danmark A/S og har siden 2006 været ejet ligeligt med ejerandele på 50 % til hver af de to ejere.

Emner

  • Miljø, energi

Kategorier

  • naturgas

Kontakt

Kirsten Grumstrup

Pressekontakt Communication Manager Pressekontakt, talsmand og diverse henvendelser +45 29 13 55 51