Pressemeddelelse -

Larnaca, fra søvnig turistby til spændende kystby

Larnaca, Cyperns tredjestørste by, er et velkendt sted for mange danskere, fordi øens store internationale lufthavn ligger her. De fleste turister fortsætter dog deres rejse til et af de populære badesteder langs kysten uden at besøge byen. Mange nye projekter er i gang, og de lokale myndigheder håber, at flere vil opdage Larnaca, der ud over sol og strand og en herlig – nyligt forlænget – strandpromenade nu også kan tilbyde en ægte storbyfornemmelse med alt, hvad det indebærer. En inspirerende forandringsfaktor er naturligvis den fremgang, som nabobyen Limassol har oplevet med øget turisme som følge af flere vellykkede investeringer i infrastrukturen.

Rezidor Hotel Group slår i 2017 dørene op til et helt nyt Radisson Blu Hotel & Residence, der har en rigtig god beliggenhed tæt ved havnen, stranden og byens centrum. Dette førsteklasses hotel kan tilbyde 105 værelser og lejligheder, restaurant, poolbar, konferencerum, spa- og fitnesscenter plus restauranter og caféer på gadeplan.

Lige ned til den palmeklædte strandpromenade ”Phinikoudes” planlægges desuden en 5-stjernet feriedestination, som ud over luksuriøse hotelværelser kommer til at indeholde flere butikker, restauranter og forlystelsessteder. Den russiske bygherre Lanomex Development Ltd står bag byggeriet, som forventes klar til 2017.I projektkontrakten indgår også en renovering af de offentlige arealer.

”Dette er betydelige investeringer, der vil give Larnaca fornyet vækst i en ellers vanskelig periode for cypriotisk økonomi. Lige netop disse investeringer viser, at Larnaca er i stand til at tiltrække seriøse udenlandske investeringer, som kan bidrage til et positivt erhvervsklima, der skaber udvikling og nye job,” siger Larnacas borgmester Andreas Louroutziatis.

Den for Cypern nye og voksende olie- og gasindustri ses, ud over turismen, som et vigtigt led i øens fremtidige økonomi gennem bidrag til nye investeringer på flere områder, men det er frem for alt inden for tjeneste- og servicesektoren, man ser fremtidige behov og muligheder. Larnacas strategiske beliggenhed tæt på lufthavnen og hovedstaden Nicosia giver byen en trumf på hånden i forbindelse med fremtidige investeringer.

Spies og Star Tour tilbyder charterrejser med indkvartering i Larnaca i perioden april-oktober. Norwegian flyver direkte fra København om sommeren. Med et flyskift er der flere muligheder, fx Aegean Airlines, Air Baltic, Austrian Airlines og Lufthansa.

Emner

  • Turisme

Kontakt

Agni Bolin

Pressekontakt Information & Press Officer +46 8 10 50 25