Nyhed -

Andreassen og Degn tog cross-mesterskaberne i Odder

Simon Andreassen blev presset, men viste sig stærkest, da mændene afgjorde DM i cykelcross på en publikumsvenlig rute i Byparken i Odder søndag.

Andreassen vandt foran Sebastian Fini, som også så skarp ud, men måtte slippe Danmarks OL-deltager i mountainbike. Fini vandt sølv foran Kenneth Hansen.

Sidstnævnte hang med Andreassen og Fini begyndelsen, men måtte slippe. I mål var forskellen mellem Andreassen og Fini 40 sekunder, mens Kenneth Hansen havde tre minutter op til guldmedaljen.

På de næste pladser var Joachim Parbo, Tommy Moberg Nielsen, Benjamin Justensen og Jacob Lindsel de eneste, som undgik at blive indhentet med en omgang.

Hos kvinderne havde Caroline Bohé tidligere på sæsonen set ud til at være stærkest, men på dagen efterlod Malene Degn ingen tvivl om, hvilke skuldre, der skal bære DM-trøjen i 2017.

Degn var i mål 30 sekunder foran Bohé, mens den unge Mie Saabye var i mål 14 sekunder senere.

- Det var tydeligt i alle klasser, at vejret havde gjort ruten svær, og mtb-rytterne havde en fordel i forhold til dem, der normalt kører mest på landevej, siger cykelcross-eksperten Anders Bro Bystrup til cyklingdanmark.dk.

Med 215 tilmeldte ryttere havde DM-løbet i øvrigt deltagerrekord for et DM.