Nyhed -

Den sorte 2’er har sagt farvel

I den forgangne uge har publikum i Ballerup Super Arena tiljublet nationens helte i Dannebrogstrøjerne med 7-tallet, men traditionen tro var der også bifald til det ”alternative” danske par, de sorte 9’ere, der i år var Marc Hester og Jesper Mørkøv. Det er der ikke noget nyt i, for sådan var det også i 1950’erne. Dengang hed rebelparret Hans E. Andresen – Bendy Pedersen. Godt nok var der et 2-tal på trøjerne dengang, men det var den samme sorte tricot med Dannebrogsærmerne. Hans E. (manden der blev en legende, da han i 1958 som den første dansker fuldførte Tour de France) døde for et par år siden, og tirsdag 1. februar i år fulgte Bendy P. efter, i en alder af 83 år.

Bendy Pedersen var som makkeren også en god landevejsrytter og vandt blandt andet to gange, 1956 og 1957, den fynske klassiker Fyen Rundt, men det var på vinterbanen i de hektiske 50’ere, at han fik sit folkelige gennembrud. De to sorte fightere gjorde deres bedste for at gøre livet surt for par nr. 7, Kay Werner – Palle Lykke, og ind i mellem lykkedes det ganske godt. Deres bedste resultat var en 3. plads i 6-dagesløbet i Århus i februar 1960, hvor de sluttede blot én omgang efter vinderne van Steenbergen – Severeyns og på omgangshøjde med Kay Werner – Palle Lykke på 2. pladsen.

Efter karrieren holdt Bendy kontakten med cykelsporten ved lige og indtil for få år siden kunne man møde ham i VIP-området ved Fyen Rundt, hvor han altid var frisk til en god snak om ”gamle dage”.

Rico

Emner

  • Cykling

Kategorier

  • cyklecross