Nyhed -

Kasper Asgreen er klar til karrierens første VM

Bragt i samarbejde med Team Virtu Pro-Veloconcept

Tirsdag satte Kasper Asgreen sig sammen med resten af det danske landshold næsen sydover. Team Virtu Pro-Veloconcepts unge koldingenser skal for første gang trække i nationaldragten ved et verdensmesterskab, når han mandag ruller ned af startrampen til U23 VM i enkeltstart i Doha i Qatar.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er min første rigtige landsholdstur. Jeg var med landsholdet til PostNord Danmark Rundt sidste år, men det er ikke det helt rigtige. Her er der frit valg på alle hylder, og det er kun de bedste, der kommer med. Så selvfølgelig glæder jeg mig helt vildt. At det så er VM, gør det endnu større, siger Kasper Asgreen.

Udfordringen hedder i første omgang 28,9 kilometer i direkte kamp mod uret. Hvad målsætningen er, lader Team Virtu Pro-Veloconcepts stortalent dog stå lidt hen i det uvisse, da det er hans første møde med hele U23-verdenseliten.

- Jeg er lidt uprøvet i det felt, og den eneste jeg har at holde mig op mod, er Mads. Til DM og i Tour de Berlin slår jeg ham, men til U23 DM og til PostNord Danmark Rundt slår han mig. Jeg håber på at kunne køre nogenlunde med i forhold til, hvor jeg plejer at ligge omkring Mads. Og hvis man kigger på Mads’ placering sidste år, så burde det jo give en nogenlunde placering, griner Kasper Asgreen, der dog ikke tør spå om en placering.

- Alle kommer i topform, og jeg ved ikke engang, om jeg tør sige, at det er top-50 eller top-10. Det har jeg ingen anelse om. Den skal bare have alt, hvad den kan trække. Og så må vi se. Jeg har det altid sådan, at har jeg kørt, hvad jeg føler, jeg kunne, er jeg tilfreds. Bliver jeg så nummer 50, er jeg sådan set fint tilfreds med det, men er jeg blevet nummer tre, og jeg føler, at jeg kunne have kørt meget hurtigere, så er jeg ikke tilfreds, siger han.

Årets U23 VM-enkeltstart bliver kørt på nogle af de kunstige øer, som der er blevet anlagt i Doha. Det betyder en meget flad rute, men med en del sving og rundkørsler bliver det ikke uden vanskeligheder, forventer Team Virtu Pro-Veloconcept-rytteren: 

- Det bliver nok noget med en masse accelerationer. Det er ikke lige min spidskompetence. Jeg vil hellere ligge og mose i det, men omvendt, så er det heller ikke en skidt rute til mig, da der ikke er noget bjerg, vi skal opad. For jeg har trods alt rimeligt godt styr på min enkelstartscykel teknisk, siger han.

Den unge rytter har i ugerne op til U23 VM trænet hårdt for at nå topformen, og selvom benene har gjort ondt i ugerne før, så skal de nok blive klar til at tackle løbet i Qatar.

- Jeg har været rigtigt træt i benene, for jeg har trænet meget hårdt, men i Doha er det lidt lettere træning for at komme ovenpå igen, så jeg kommer stærkt ud fra det. Det er lige, som det skal være, slutter 21-årige Kasper Asgreen.

Danmarks U23-landshold til enkeltstarten i Doha består foruden Asgreen af Mads Pedersen og Team Virtu Pro-Veloconcepts Mads Würtz Schmidt. Første rytter sendes af sted mandag 10. oktober klokken 11:30, og en vinder ventes at være fundet omkring klokken 16:00 dansk tid. Løbet kan følges LIVE på TV2 Sport. 

Emner

  • Cykling

Kategorier

  • landevejscykling
  • dcu