Nyhed -

PostNord Cup-sejr til Chris Anker Sørensen

Årets tredje afdeling af Danmarks Cykle Unions PostNord Cup blev søndag afviklet i Holbæk i forbindelse med det store Gran Fondo Denmark-arrangement - og det var en populær rytter, der krydsede målstregen som første mand, da Chris Anker Sørensen beviste, at han stadig hører til i toppen af den danske elite.

Hård terræn og mange tilskuere

Rytterne skulle ud på 181 kilometer i et meget hårdt terræn på vejene i Odsherred inden afslutningen med tre omgange á 5 kilometer i centrum af Holbæk og opløb på det brostenbelagte Ahlgade, hvor rigtig mange tilskuere var mødt frem til finalen.

Tidligt i løbet kom syv ryttere af sted, men et par faldt fra, og udbruddet fandt sin endelige form med følgende fem ryttere: Chris Anker Sørensen fra Riwal Platform, Christoffer Lisson fra BHS-Almeborg Bornholm, Rasmus Byriel Iversen fra Team Giant–Castellli, Louis Bendixen fra coloQuick-Cult og Nicolai Christensen fra Team ACR-FBL. De fem havde på et tidspunkt et forspring til feltet på hele tolv minutter.

Første sejr i to år

På Asnæs Indelukke-stigningen med omkring 40 kilometer til mål angreb Chris Anker Sørensen, og han fik hurtigt hul og øgede derefter hele vejen til målstregen i Holbæk. Da den tidligere Tour de France-rytter passerede målstregen for sidste gang, var han mere end tre minutter foran de nærmeste.

“Jeg sagde til min sportsdirektør, Michael Blaudzun, i morges, at jeg kunne vinde. Det troede han vist ikke helt på, så det er jo dejligt at kunne gøre det,” sagde Chris Anker Sørensen efterfølgende og understregede også vigtigheden af at vinde en PostNord Cup-afdeling for hans Riwal Platform-team. Sejren var den første til Chris Anker Sørensen siden DM 2015.

”Jeg kunne hurtigt mærke, at jeg havde virkeligt gode ben. Men derfra og så til at køre den hjem helt alene – ja der er altså et pænt stykke vej”.

Carbel forsvarer sin samlede føring

Rasmus Byriel Iversen slog siden Christoffer Lisson i spurten om andenpladsen, og Nicolai Christensen besatte fjerdepladsen, mens Louis Bendixen tog sig femtepladsen. Formstærke Rasmus Bøgh Wallin fra coloQuick-CULT blev nummer seks og U23-europamesteren Casper Pedersen fra Giant-Castelli blev nummer syv.

Michael Carbel fra Team VéloCONCEPT forsvarede sin føring i PostNord Cup’en med en 13.-plads på trods af en punktering på et uheldigt tidspunkt. Carbel er noteret for 41 point i det samlede klassement, og de nærmeste forfølgere er Louis Bendixen og Casper Pedersen, der begge er noteret for 34 point.

Finalen i PostNord Cup 2017 køres i Horsens 9. september.

Kategorier

  • dcu
  • postnord cup
  • landevejscykling
  • licensløb