Pressemeddelelse -

Forfatter Peter Høegs første besøg i Rusland

Den anerkendte danske forfatter Peter Høeg gæster for første gang Rusland i september, hvor han vil møde læsere og de russiske medier i Skt. Petersborg ved et forfatterrrangement på Erarta Museum den 3. september 2017.

Dansk Kulturinstitut i Rusland er glade for, i samarbejde med Det Danske Generalkonsulat i Skt. Petersborg, at det er lykkedes at få den danske forfatter på besøg i september, hvor Høeg sammen med sin russiske oversætter Elena Krasnova vil møde sine russiske læsere og russiske journalister ved et forfatterarrangement den 3. september på Erarta museet.

Peter Høeg (1957) blev verdensberømt med romanen “Frøken Smillas fornemmelse for sne” fra 1992. Høegs udgivelser er oversat til mere end 30 sprog, inklusiv russisk, og solgt i millioner af eksemplarer. Siden sit gennembrud på den internationale scene har Høegs forfatterskab ofte været omtalt som i slægtskab med andre berømte danske forfattere som H.C. Andersen, Karen Blixen og Søren Kirkegaard. Peter Høeg fugurere som en af de ti mest oversatte danske forfattere.

Selvom han er en af de største danske forfattere i moderne tid, bliver Høeg anset som en meget diskret og lidt mystisk forfatter, og han er sjældent i mediernes søgelys. Derfor er Peter Høegs besøg i Skt. Petersborg en unik mulighed for at møde forfatteren, hvor end i verden man kommer fra.

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • internationalt
  • litteratur
  • peter høeg
  • kultursamarbejde

Dansk Kulturinstitut skaber dialog, udveksling og gensidig inspiration mellem Danmark og udlandet inden for et meget bredt kulturelt virkefelt.

Vi gør det i dialog med partnere og skaber sammen nye indsigter og nye netværk. Vi udvikler begivenheder og kultur- og samfundsrelevante projekter, der skubber til vante tankesæt og giver gensidig værdi.

DKI's institutter i udlandet er de helt centrale omdrejningspunkter for den skabelse af varige kulturelle relationer, der bidrager til, at dansk kultur synliggøres, og til den gensidige læreproces, som både kan udfordre og inspirere kulturlivet såvel ude og hjemme. Pt. har vi egne kontorer i Danmark, Belgien, Brasilien, Kina, Letland, Polen og Rusland.