Skip to main content

​Sportlov på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Pressemeddelelse   •   Feb 07, 2019 12:55 CET

Specialutställning om korallrevet på Den Blå Planet

Se fram emot en lärorik och rolig dag på Den Blå Planet, där du utöver hammarhajar, rockor och havsuttrar kan uppleva en ny tillfällig utställning om korallrevet.

Specialutställning om korallrevet
Korallrevet, som döljer sig strax under havsytan, sjuder av liv. Trots att korallreven täcker mindre än 1 % av havets yta, är de hem för 25 % av allt liv i havet: Bland revens många invånare återfinns miljoner och åter miljoner av fiskar, kräftdjur och blötdjur. Se fram mot en utställning om korallrevens sällsamma skönhet, sårbarhet och stora betydelse för havet.

Upplevelser på djupet
Den Blå Planet är Nordeuropas största akvarium och erbjuder en världsomsegling under havet för barn och vuxna. Kom helt nära tusentals fiskar och andra havslevande djur, fördelat på 48 akvarier med över sju miljoner liter vatten. Vi har shower och fantastiska berättelser hela dagen, och vår personal är alltid redo att tillhandahålla en hög servicenivå. Få ett hav av upplevelser med dig hem och kanske ett skönt citat, som Ophelia 8 år, som sa: ”Jag tröttnar aldrig på hammarhajar, mamma”.

Bli korallrevsarkitekt
Under februarilovet kan du bli korallrevsarkitekt och bygga ett korallrev av äkta korallskelett och testa hur en korallrevsfisk använder revet. I workshoppen “Korall: död eller levande” kan du undersöka sjöanemoner och studera äkta koraller under mikroskop.
Behöver du få utlopp för dina kreativa sidor, är korallrevsverkstaden ett bra ställe att besöka. Här kan du färglägga din favoritkorallfisk och bidra till att dekorera Den Blå Planet.

Skattjakt för alla barn
Delta i en kul skattjakt på utställningen samtidigt som du stiftar närmare bekantskap med korallrevets invånare. På korallrevsutställningen har vi gömt stämplar som du ska hitta samtidigt som du lär dig mer om koraller.

Den Blå Planet er Danmarks nationale akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.
Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Vi er Nordeuropas mest visionære akvarium og dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet blev sat i verden for 80 år siden.