Gå til indhold
TANG på menuen på Den Blå Planet

Pressemeddelelse -

TANG på menuen på Den Blå Planet

TANG er ikke blot navnet på den nye bistro og café, der er åbnet på Den Blå Planet. Der er også tang på menuen. Og lune fiskedeller, håndpillede rejer, islandsk laks, blækspruttearme, sild, salater og sandwich. For TANG er både for de madmodige og traditionalisterne, for alle generationer og for besøgende fra nær og fjern.

Det er blevet ekstra lækkert at tage en tur på Den Blå Planet, efter den nye bistro og café TANG slog dørene op. Menuen har retter, der kan friste både store og små ganer, og der er bordservering, så der er tid til at nærstudere kortet og nyde udsigten over Øresund. Er der børn ved bordet er der både fun fact, farvelader og fine små opgaver om fisk og farvande til at fordrive tiden med. Der er også et stort udvalg af grab-and-go, retter, som kan spises på farten eller nydes udenfor på terrassen. Bag TANG står Madkastellet, der er kendt for prisvindende madkoncepter med kant.

"Sammen med Den Blå Planet vil vi skabe et spisested, der samler de fascinerende og lærerige oplevelser om havet, man får på akvariet. Menukortet er bredt, men naturligvis fokuseret på havets spisekammer heriblandt også en af fremtidens råvarer: Tang. Vi vil inspirere og involvere og give både børn og voksne noget at tænke over. Fx ved at gøre en blækspruttearm til noget spændende og sjovt ved at servere den hel med sugekopper og sort mayo med blæk. På TANG kan man lære nye råvarer at kende, smage på klassikere og nyde samværet omkring et måltid," siger Ramus Pors, partner og medejer af Madkastellet.

I tråd med Den Blå Planets rolle som naturambassadør er fisken, der serveres i TANG, fanget ansvarligt i ordninger som FSK, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og MSC, miljøstandard for bæredygtigt fiskeri, i bæredygtigt havbrug, hvor der ikke bruges GMO og antibiotika, eller i tejner, en fangstmetode, der er skånsom for havmiljøet.

"Med TANG i huset bliver den gastronomiske profil på Den Blå Planet endnu skarpere. Den Blå Planet er en aktiv naturambassadør, så bæredygtigt fiskeri er naturligvis et krav til vores samarbejdspartnere. Vi glæder os meget til samarbejdet," siger Bjarne Klausen, administrerende direktør på Den Blå Planet.

Udover daglig servering i TANG, skal Madkastellet også være leverandør til Den Blå Planets cirka 60 årlige arrangementer, som fx møder, konferencer, fester og receptioner.

Find flere pressebilleder i billedbanken her

For yderligere information om Madkastellet:

Ulrika Mårtensson, kommunikations- og marketingchef:
ulrika@madkastellet.dk

+ 45 2338 3072
www.madkastellet.dk

Emner


Den Blå Planet er Danmarks nationale akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.
Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Vi er Nordeuropas mest visionære akvarium og dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet blev sat i verden for 80 år siden.

Vi får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr og er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev sat i verden for over 80 år siden.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Denmark