Nyhed -

CES 2015 – Roskilde Festival for elektronik-fans

Consumer Electronics Show – bedre kendt som CES – er en af verdens største messer for elektronik, hvidevarer, radio/tv og ja, alt mellem himmel og jord som man kan koble strøm til.

- Årets udgave af CES var den største nogen sinde. Udstillingsarealet var større end 38 fodboldbaner og utrolige 200.000 kvadratmeter var fyldt til randen med det nyeste indenfor elektronik. I år satte CES også rekord for antal nystartede virksomheder, der viste sig frem for presse og potentielle investorer på messen, siger kommunikationschef i Elektronikkbransjen i Norge, Marte Ottemo, som var på plads i Las Vegas.

Hun fremhæver den rivende udvikling indenfor TV-segmentet, smartere teknologisk udstyr til biler og ikke mindst wearables som tre trends, der præger årets messe.

- Smartwatches og lignende har fået meget opmærksomhed det sidste års tid, og det samme har helseudstyr som kan kobles til nettet via smartphonen. Under årets CES så vi at andre formfaktorer end dimser til at have på håndledet gjorde sig gældende - det være sig pulsbælter som er skjult i træningstøjet og som kan klistres til kroppen - eller skosåler som fortæller dig hvilken vej du skal jogge, fortæller Ottemo.

- Helt essentielt at være på plads på Las Vegas-messen

Andreas Westgaard, kategoridirektør på radio/tv i Elgiganten, har været på CES en række gange og var også til stede på årets messe.

Han mener det er helt essentielt for de største elektronik-aktører at være til stede til Las Vegas-showet.

- Det bliver stadig vigtigere for os i Elgiganten at være så opdaterede som muligt på produktnyheder og trends, simpelthen fordi det gør os i stand til at kunne bringe de bedste og nyeste produkter først hjem til vore kunder, siger Westgaard.

Inden for sin egen radio/tv-sektor lagde kategoridirektøren specielt mærke til det nye multiroomsystem fra Samsung, samt LGs nye fladskærme med OLED og 4K.

- Multiroom fik et solidt løft i 2014, og vi kommer til at se mange nye og spændende løsninger indenfor dette segment fremover. Systemet som Samsung viste frem under årets CES var virkelig en designfuldtræffer. Når det gælder TV så er der ingen tvivl om, at 4K er kommet for at blive, siger Westgaard.

Teknologiens tredje alder

En anden trend som virkelig gjorde sig gældende under årets CES-messe i Las Vegas var den såkaldte "Internet of Things"-bølge - det at man i større og større grad kan koble alskens elektronik til internettet.

- Internet of things har været talt meget om i flere år, og dette så absolut ud til at få fornyet opmærksomhed under årets CES. Det kan på mange måder virke som om vi er på vej ind i teknologiens tredje alder. Det handler ikke længere om enkeltstående produkter, nu gælder det om at koble dem til hinanden så de kan gøre endnu mere, sammen, siger Elektronikkbransjens Marte Ottemo.

Blandt de store aktører som havde fokus på det under messen var Samsung, og selskabet lover nu faktisk at alle deres produkter, inklusiv vaskemaskiner og køleskabe, skal være på nettet indenfor fem år.

Analysehuset IDC forventer, at der i 2020 vil være mere end 200 milliarder ting koblet til nettet og kunne kommunikere med systemer som har til hensigt at hjælpe os i hverdagen. 

Emner

  • Data, Telekommunikation, IT

Kontakt

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057