Pressemeddelelse -

International street basket finale i København

Østerbro. Slam dunkere fra den absolutte verdenselite er med, når København 23. og 24. august lægger asfalt til 3x3 EuroTour 2014 GAME Finals, som byder på en masse for publikum, for børn og de streetwise gadeatleter.

GAME Finals er en stor street sports event med DM i street basket, international 3x3 World Tour Challenger og slam dunk contest, som er basket sportens vilde, blærede publikum-magnet. I det hele taget byder GAME Finals på det ypperste fra gadekulturens dunkende signatur med street basket, street soccer turnering, dancebattles, parkour jam og non-stop DJ's i de to dage GAME Finals løber.

Også for børn
På pladsen er der flere ting for børn - en mini basketbane med små kurve, en Xbox FIFA lounge med stor FIFA turnering, mulighed for at lave sin egen street-wise t-shirt og street art workshop.

Det er organisationen GAME, der arrangerer GAME Finals. Det store event tiltrækker de bedste danske og europæiske street basket spillere og er samtidig kulminationen på en landsdækkende kvalifikationsturnering, hvor børn og unge fra 32 boligområder har kvalificeret sig i dans, basket og street soccer - og en oplevelse for livet.

København som international street basket by
- Arrangementet sigter mod at styrke gadeidrætten i Danmark og give børn og unge fra boligområderne en oplevelse for livet. Men samarbejdet med det internationale basketball forbund, FIBA, er også med til at sætte København på verdenskortet som international street basket by, fortæller projektchef i GAME, Mikkel Selmar.

Det er andet år i træk, det internationale basketball forbund, FIBA, vælger København som 3x3 EuroTour by. Det er exceptionelt fordi værtsskabet normalt går på tur blandt europæiske byer, og eventen er nu en del af FIBAs 3x3 World Tour og officielt DM i street basket. Det betyder, at turneringen i år tiltrækker flere af Europa og Danmarks bedste 3x3 hold og dunkere.

Gadeidræt i boligområder
Det er den danske organisation, GAME, som arrangerer GAME Finals. GAME afholder året rundt åbne træninger i gadeidræt i boligområder landet over. Hele sommeren har børn fra boligområderne dystet i dans, basket og fodbold og 500 børn har kvalificeret sig til at deltage i GAME Finals - og en oplevelse for livet.

Fakta
GAME Finals: Afholdes den 23.-24. august på Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro i København. Dagene byder på DM i street basket, 3x3 Eurotour 2014  Challenger, slam dunk contest, street soccer turnering, dance battles, parkour jam og non-stop DJ's. Arrangementet er gratis og man kan se program og følge med på www.facebook.com/events/292153767624433/

GAME Finals er sponseret af Microsoft, Faxe Kondi og hoodiebuddies. Aktiviteterne på gadeplan er støttet af satspuljemidler og en række fonde, som bl.a. tæller Nordea-fonden, Bikubenfonden og Edith & Godtfred Kirk Christiansens Fond.

Related links

Emner

  • Sport

Kategorier

  • parkour
  • street soccer
  • dance battle
  • street basket
  • fiba
  • game denmark

GAME er en dansk baseret organisation, som arrangerer åbne træninger i gadeidræt i boligområder over hele Danmark samt i et gadeidrætshus i København. På gadeplan har GAME over 100 gadeidrætsinstruktører og 150 frivillige, der gør de mange aktiviteter på asfalten mulige at gennemføre. GAME arbejder også i Libanon.

Kontakt

Ida Brix

Kommunikationschef +45 2628 6553