Gå til indhold
Hurtigere - Højere - Stærkere

Blogindlæg -

Hurtigere - Højere - Stærkere

OL er i gang, og vi kan hver dag se de professionelle atleter kæmpe med alt, hvad de har. Det er nu, resultatet af deres målrettede strategi og lang tids ekstremt hårde træning skal føre til guldet.

En tilgang vi som samfund og branche i langt højere grad bør tage til os i en verden, hvor global konkurrence under konstant og hurtig forandring er den nye normal.

Nøglen til OL-guld er hård fysisk træning baseret på en målrettet strategi, og tilsvarende er nøglen til dansk vækst og konkurrenceevne en omfattende satsning på digitalisering baseret på en modig og målfast strategi.

Men der er desværre langt til guldmedaljen endnu. På trods af at vi har verdens mest digitale borgere og en digital infrastruktur i verdensklasse, så har vi i Danmark ikke fundet nøglen til at omsætte det gode udgangspunkt til den eftertragtede digitale 1. plads.

F.eks. er vi ifølge World Economic Forum over en årrække gået fra at ligge i den absolutte verdenstop til en mindre flatterende placering udenfor top 10. Og når det gælder offentlig digitalisering er vi helt ned på en 38. plads - Et stykke efter Aserbajdsjan og Colombia.

Flere offentlige digitale løsninger er i dag så indforståede og bøvlede, at borgerne og virksomhederne ender med at give op eller lave fejl. Og det bringer os meget langt fra målet om en olympisk medalje. Derfor er kreative webbureauer i medlemskredsen i arbejdstøjet for at sætte mål for ”den gode brugeroplevelse” – på et niveau der sikrer guldet.

Samtidig skal børn kode. Kun på den måde kan vi på den lange bane blive en skabende nation på informatikområdet og hente guldet. Derfor vil vi sætte IT på skoleskemaet også i folkeskolen. Og vores medlemmers investering i Coding Class udgør en målrettet satsning for at nå dette mål.

I efteråret er der varslet en beskatningsreform, og her vil vi aktivt komme med forslag til, hvordan man kan give erhvervslivet en direkte og helt nødvendig doping, så vi kan få sat virkeligt skub i digitaliseringen og nå guldmedaljen. Indsatsen vil blive krydret med en lang række arrangementer og events i efteråret, hvor vores medlemmer rækker ud og hjælper det danske erhvervsliv med at styrke deres forretning.

Dette og meget mere vil indgå, når vi mødes på Lederdøgnet i Nyborg. Vores gode medlemmer i coach-gruppen har igen sammensat et spændende og inspirerende program, og vi kan garantere, at I vil møde branchens mest interessante mennesker!

Jeg glæder mig til vi ses!

Emner

Kategorier

Kontakt

Rune Fick Hansen

Rune Fick Hansen

Pressekontakt Kommunikationschef +45 27 83 90 38
Mette Lundberg

Mette Lundberg

Pressekontakt Direktør for Politik & Kommunikation +45 27 16 13 80

Om IT-Branchen

IT-Branchen er en af Danmarks største brancheorganisationer for it- og televirksomheder. Vi har eksisteret siden 1917 med blot få medlemmer dengang - nu favner vi mere end 800, og sidste år bød vi velkommen til mere end 100 nye medlemmer.

IT-Branchen
Slotsholmsgade
1217 København K
Denmark