Pressemeddelelse -

CLICK Festival 2016 åbner med Philip Glass og The Philip Glass Ensemble

CLICK Festival 2016 åbner med Philip Glass og The Philip Glass Ensemble

Når den gamle værftsgrund på havnefronten i Helsingør for sjette år i træk lægger rå brosten og rustikke rammer til kunst- og teknologi-festivallen CLICK Festival den 20. – 22. maj 2016, bliver det bl.a. til tonerne af en af musikhistoriens klassiske legender; komponist, musiker og ikon Philip Glass. Gennem sine operaer, symfonier, kompositioner for sit eget ensemble og et omfattende samarbejde med kunstnere, der spænder fra Woody Allen til David Bowie, har Philip Glass haft ekstraordinær indflydelse på sin samtid. Fredag den 20. maj bliver HAL 14 ramme om mesterværket Music in Twelve Parts, der fremføres i sin fulde længde af Philip Glass og The Philip Glass Ensemble.

CLICK Festival 2016 – biologi, køn og identitet

CLICK Festivalen præsenteres af Kulturværftet i Helsingør i samarbejde med en række danske og internationale kuratorer og samarbejdspartnere. Festivalen har eksisteret siden 2011 og har som sin ambition sammen med publikum, kunstnere og samarbejdspartnere at udforske krydsfeltet mellem kunst, teknologi og videnskab.

”Vi er utrolig stolte over, at CLICK Festival på så få år har opnået international gennemslagskraft og anerkendelse og i dag har bibragt tætte samarbejder med partnere i både Asien, USA og i resten af Europa. Også lokalt er festivalen blevet en vigtig platform for det internationale kulturelle og teknologiske netværks- og udviklingsarbejde, som Helsingør Kommune med planerne om et nyt stort internationalt klyngecenter for kunst, kultur og teknologi - CATCH (Center for Art and Technology Copenhagen Hub) - i forvejen har lagt for byen”, understreger Mikael Fock, CEO, Kulturværftet.

Hvert år er rundet af et tema, der iscenesættes og spejles i de forskellige festivalspor af performance, koncerter, talks og workshops. I 2016 er festivalen inspireret af Daidalos-mytens grundtemaer, hvor transformation og skaberkraft slår tonen an og giver plads for udvalgte kunstneres fortolkning af disse temaer. Hvad gør vores lyst til at lege med skaberværket ved os som mennesker? Ved vores verden, biologi, køn og identitet?

Fra The Hours til Hal 14

Festivalens åbningskoncert bliver med den legendariske Phillip Glass og hans ensemble til en tretimers koncert i HAL 14. Den brede offentlighed vil især genkende Glass’ filmmusikalske værker fra soundtracks til film som Koyaanisqatsi samt The Truman Show, der indbragte komponisten en Golden Globe Award, ligesom Kundun, The hours og Notes on a Scandal landede Glass Oscar-nomineringer for bedste soundtrack. Glass’ bagkatalog gennem de seneste 25 år inkluderer endvidere imponerende tyve operaer, otte symfonier, to klaverkoncerter samt koncerter for violin, klaver, pauker og saxofonkvartet- og orkester. På listen over musikalske samarbejder kan bl.a. nævnes Ravi Shankar, Paul Simon, Allen Ginsberg, Brian Eno, Leonard Cohen, David Byrne, Aphex Twin samt Yo-Yo Ma. Philip Glass har i dag rundet de 78 år, men har stadig hele verden som platform for sin virksomhed, der tæller foredrag, workshops og solo-klaverforestillinger samt koncerter med sit Philip Glass Ensemble.

”Vi er på Kulturværftet og i festivalens musikalske booking-gruppe utrolig stolte over at kunne præsentere Philip Glass og The Philip Glass Ensemble på CLICK Festival med dette helt unikke mesterværk. Glass er en kunstner og komponist, der i den grad har været med til at rykke på den konventionelle opfattelse af, hvad musik også kan være” udtaler Georg Rasmussen, festivalleder, CLICK Festival.

Music in Twelve Parts

Værket, som publikum kan glæde sig til, under CLICK Festival fredag den 20. maj, Music in Twelve Parts, er tolv mindre værker komponeret af Philip Glass i årene 1971 til 1974. Værket placerer sig inden for den minimalistiske musik og dannede skole inden for den strømning, der opstod i 1960'erne i USA. De tolv stykker opføres af The Philip Glass Ensemble, der består af fem musikere, som foruden Philip Glass tæller fløjte, saxofon, keybords og vokal. Stykket anses som et af det 20. århunderedes klassiske hovedværker og en hjørnesten i den klassiske minimalisme.

Billetter til årets festival

Billetsalg starter tirsdag den 12. januar kl. 13.00 på www.kuto.dk

Billetter til koncerten med Phillip Glas: 545 kr. / 695 kr. / 845 kr.

Billetter til festivalen:

Early Bird (hhv. normal og studiepris): 150 kr. / 100 kr.

Normalpris efter den 1. februar: 200 kr. / 150 kr.

Alle priser er ekskl. gebyr.

For yderligere informationer, kontakt Anne Borg, abo03@helsingor.dk, 41 86 94 23.

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • electronica
  • new media
  • kulturværftet
  • philip glass
  • click festival
  • click
  • Helsingør

CLICK udvikles og produceres på Kulturværftet i Helsingør, der danner den fysiske ramme om festivalen. Indholdet udvikles i et bredt samarbejde mellem danske og internationale kompetencer bestående af kunstnere, forskere, studerende og fagfolk i samspil med større og mindre foreninger, uddannelser og virksomheder. Disse er udvalgt og kurateret af festivalens programsekretariat i dialog med deres respektive netværk.

www.clickfestival.dk

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423