Pressemeddelelse -

George Dalaras i koncert på Kulturværftet 12. maj 2019

George Dalaras er uden tvivl Grækenlands mest succesfulde sanger og musiker, og han kan nu opleves ved et uhyre sjældent besøg i Skandinavien, når han den 12. maj 2019 gæster Kulturværftet i Helsingør.

Siden starten af sin karriere, som spænder over fire årtier, har han udgivet flere end 80 soloalbums, som tilsammen har solgt over 20 millioner eksemplarer. Det er med andre ord en yderst produktiv herre, som ud over pladeproduktionen har turneret flittigt rundt omkring i verden.

Dalaras’ kraftfulde og melankolske stemme går lige i hjertet og udtrykker en sjældent hørt inderlighed. Ud over sin unikke stemme behersker han også de strengeinstrumenter, som indgår i den græske folkemusik: guitar, bouzouki, baglamas, tzouras og oud.

Til koncerten på Kulturværftet har George Dalaras sammensat et repertoire bestående af de vigtigste sange fra sit uudtømmelige repertoire til en intim og personlig koncert – Dalaras Classics.

En nysgerrig musiker med et stort folkeligt gennembrud

Dalaras ses som den væsentligste fornyer af den traditionelle græske rembetiko – også kaldet den græske blues. Hovedværket er dobbelt LP’en "50 Χρόνια Ρεμπέτικο Τραγούδι" (50 års rembetiko-sange), som også blev Dalaras’ store folkelige gennembrud i 1975.

Han er en nysgerrig musiker, som har udforsket mange forskellige musikalske genrer. På hans eminente album "Latin"fra 1987 fortolkede han latinamerikanske sange, og guitaristerne Paco de Lucia og Al di Meola medvirkede på albummet. Derudover har Dalaras samarbejdet med blandt andre Sting, Bruce Springsteen og Peter Gabriel.

Dalaras er kendt for sit politiske og sociale engagement, og i 2006 udnævnte Kofi Annan ham til goodwill ambassadør for FN’s flygtninge højkommissariat UNHCR.

Billetter til koncerten går i salg på kuto.dk fredag den 14. december kl. 10.00.

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • george dalaras
  • kulturværftet

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423