Pressemeddelelse -

Koncert med den funky svenske 'stjernekomet' Jonah Nilsson på Kulturværftet til sommer

Jonah Nilsson har prøvet det, som de fleste musikere drømmer om, men som meget få har oplevet - at blive verdensberømt ”over night”. Hans band Dirty Loops’ unikke funk-pop covers af Lady Gagas 'Just Dance' og Justin Biebers 'Baby' blev set af millioner på YouTube og skaffede ham og hans band en pladekontrakt hos den 16 dobbelt Grammy vinder David Foster. Nu gæster det talentfulde og populære funk-fænomen Kulturværftet sidst i juni.

Det var sammen med et par venner i en kælder i Sverige, at magien opstod for Jonah Nilsson. Tilsammen dannede de tre venner bandet Dirty Loops, og efter at de en sen aften havde uploaded et par cover-versioner af Lady Gaga og Justin Bieber på YouTube, gik tingene pludselig stærkt. Med Jonah Nilssons nærværende vokal i spidsen slog de funky covernumre igennem med et viralt brag på YouTube, og på kort tid gik Jonah Nilsson fra at synge i en kælder til at få stukket en pladekontrakt i hånden af den 16 dobbelt Grammy-Award vindende producer David Foster.

Også den legendariske pladeproducer Quincy Jones har anerkendt det sjældne svenske talent ved at signe ham på sit management bureau. ”Han har en perfekt balance mellem den højre musik-kreative hjernehalvdel og den venstre musik-teoretiske halvdel. Musikken er i hans blod og har en særlig sjæl i et omfang, som jeg sjældent har hørt før” udtaler den karismatiske producer legende, der blandt andet står bag produktionerne af Michael Jacksons album Thriller (1982) og velgørenhedssangen 'We Are the World' (1985).

Nu turnerer den svenske sanger verden rundt som hovednavn, og i slutningen af juni gæster han Kulturværftet i Helsingør med hans nye solo-plade. Selvom det er gået stærkt for den svenske sanger, beholder han begge ben på jorden:

”Aldrig I mit liv, ville jeg have troet, at jeg ville være nået her til,” tilstår Jonah ærligt. ”Jeg lever i nuet, og det har hjulpet mig til at holde begge ben på jorden. Det eneste jeg vil er, at skabe musik der betyder noget for andre… alt andet er bare en ekstra bonus”, udtaler Jonah Nilsson.

Når koncertpublikummet i Helsingør oplever Jonah Nilsson til juni er de i overhængende fare for at tilslutte sig koret af Jonah-fans, der blandt andet tæller Adam Levine, forsanger i Maroon 5, Brian McKnight, Rodney Jerkins, Dallas Austin, Stevie Wonder og Quincy Jones, der for nyligt har signet Jonah Nilsson på hans management bureau.

Jonah Nilsson er arrangeret af Kulturværftet i et samarbejde på tværs af Øresund med The Tivoli i Helsingborg - kun 20 minutter fra Helsingør. 

28. juni / Kl. 20.00 / Kulturværftet / Store Scene

Billetsalget starter den 6. april kl. 10.00

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423