Pressemeddelelse -

Sådan låner du penge, selvom du er i RKI

Det er de færreste, der ved det, men det er rent faktisk muligt at låne penge, selvom du er registreret hos RKI.

De fleste forbinder det at være registreret hos RKI med, at du aldrig nogensinde kan låne penge igen, før du er kommet ud af RKI. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Det er nemlig noget mere komplekst end som så. Det er for så vidt korrekt, at de fleste ikke vil låne penge til dig, hvis du er registreret hos RKI. Men der er heldigvis undtagelser. Og der er også visse metoder, du kan tage i brug, der kan sikre, at du kan få taget dit lån, selvom du er registreret hos RKI.

Mulighed 1: Lån penge med en kautionist

Der er mulighed for, at du kan tage et lån, selvom du er registreret hos RKI. Det kræver, at du har en ven eller et familiemedlem, der er villig til at lade sig registrere som kautionist. En kautionist er en, der agerer stedfortræder, hvis ikke du kan betale tilbage på lånet. Det er altså en, der går ind og sikrer, at såfremt du ikke kan betale tilbage på lånet, så er der en, der kan agere brandslukker.

Det er personen, som står og redder dig, såfremt du ikke kan betale tilbage på lånet. Du skal nok aftale med kautionisten, hvad der skal ske, hvis ikke du kan betale tilbage på lånet, og kautionisten skal være nødløsningen. Ulempen er, at det kan skabe splid i nogle relationer, hvis kautionisten ”står med lorten” til sidst og skal betale for noget, de i princippet slet ikke har noget at gøre med.

Det er derfor smart, at du vælger en kautionist, som er villig til at gøre ting for dig, og som vil tage ansvar for dig. Et vist mentalt overskud er selvfølgelig også nødvendigt.

Sådan kan du låne penge trods RKI

Det er muligt at tage et lån, selvom du er registreret hos RKI. Det kræver, at du kigger de rigtige steder. Der er ikke lige så mange udbydere, der gider at låne penge til dig, der er registreret hos RKI. Et lån trods RKI er muligt, men du skal i mange tilfælde være indstillet på, at du skal betale en noget højere rente end vanligt. De høje renter er et tydeligt resultat af, at bankerne vil være sikre på, at de kan få noget tilbage, hvis ikke du betaler tilbage til tiden.

Der er forskel på den RKI, du er i

Det er muligt at blive registreret hos RKI, selvom du kun mangler at betale 600 kroner. Det gør også, at der er forskel på at være registreret hos RKI, fordi du mangler at betale 600 kroner, og hvis du skylder en halv million. Det er bankerne opmærksomme på. Derfor er dine chancer langt større for et lån, hvis du er i RKI med minus på 600 kroner, end hvis du står og har en gæld på en halv million kroner.

Related links