Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Sommar i sjöfartens tecken

I sommar bjuder M/S Museet for Søfart i Helsingör på familjerundvisningar, workshops om fartygskonstruktioner, spännande förvandlingar och sjömansuppgifter med Kapten Storm.

Lär dig mer om hur man bygger fartyg tillsammans med Kapten Storm, lek fartygsarkitekt och sätt dina krafter på prov med sjömannens dagliga sysslor när sommarlovsstämningen intar M/S Museet for Søfart.

Fartygskonstruktion, familjerundvisningar och Kapten Storm
I juni och juli anordnas arkitekturrundvisningar där besökarna får lära sig mer om M/S Museet for Søfarts spännande förvandling i torrdockan. Efter det kan den som vill vara med på en workshop och förvandla ett gammalt handelsfartyg till något helt nytt.

Följ med på rundvisning med fokus på både lyckade och mindre lyckade fartygskonstruktioner genom tiderna, och sätt dina egna krafter på prov genom att själv bygga ett sjödugligt fartyg. Både rundvisningar och workshops är till för hela familjen. Om vädret tillåter äger workshopen rum i torrdockan.

Under sommaren huserar Kapten Storm på museet (varje lördag under hela juli månad hålls evenemanget på svenska) och tar med hela familjen på en rundvisning. Här kan ni prova på livet som sjöman genom att binda råbandsknopar, putsa mässing och äta hårt bröd. Och varför inte prova en sjömansdräkt tillhörande en kapten, maskinarbetare, eldare eller mässpojke, och dessutom utföra de sysslor som medföljer.

Under hela sommaren kan alla barn hjälpa Kapten Storm att hitta alla råttor som gömmer sig på olika ställen. Välkomna in i familjeloungen där ni hittar böcker, maritima leksaker och massor av pysselaktiviteter.


M/S Museet for Søfarts sommarlovsprogram:

Fantastiska förvandlingar – rundvisning och workshop
Följ med på rundvisning och lär er mer om hur den gamla dockan förvandlades till M/S Museet for Søfart. Efter det kan den som vill vara med på en workshop där ni med hjälp av återvinningsmaterial förvandlar ett gammalt fartyg till något helt nytt. Den som vill får ta med sig sitt mästerverk hem.
Längd: Cirka 1,5 timme. För alla barn mellan 5 och 15 år med familj.

Var: Anmälan och betalning i museibutiken. Pris 20 kronor per person inklusive material.
När: Tisdag-fredag vecka 28. juni - 15. juli: Kl. 11-12.30 och 13-14.30.

Kapten Storms workshop
Kapten Storms workshop är till för hela familjen och lekglada själar. Träffa Kapten Storm och lyssna till hans historier och hjälp honom med dagens alla göromål. Gör en råbandsknop, putsa mässing och ät hårt bröd. Prova sjömansdräkter: Testa hur det är att vara kapten, maskinarbetare, eldare och mässpojke och utför de sysslor som hör till.
Anmälan: Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma dit. (På svenska alla lördagar i juli).
När: Lördag-måndag (hela dagen) 2. juli - 7. august.


Fantastiska förvandlingar – rundvisning och workshop
Följ med på rundvisning och lär er mer om både lyckade och mindre lyckade fartygskonstruktioner genom tiderna. Efteråt får den som vill bygga sitt eget fartyg och testa om det är sjödugligt. Den som vill får ta med sig sitt mästerverk hem.
Längd: Cirka 1,5 timme För alla barn mellan 5 och 15 år och deras familjer.
Var: Anmälan och betalning i museibutiken. Pris 20 kronor per person inklusive material.
När: Tisdag-fredag 19. juli - 5. august.: Kl. 11.00-12.30 och 13.00-14.30.

Hela sommaren 14. juni - 14. august:

Familjelounge
Koppla av och smält dagens upplevelser i den trevliga familjeloungen. Här hittar ni en fin utsikt, sköna stolar, spännande böcker, roliga leksaker och utmanande pysselaktiviteter.
När: Hela dagen


Den stora råttjakten
Hitta råttorna som gömmer sig i utställningen.
(Lämpar sig bäst för barn mellan 5 och 10 år med familj). (Både på svenska och danska).
När: Hela dagen

Emner


M/S Museet for Søfart er et landsdækkende specialmuseum for dansk søfart fra middelalderen til i dag. Museet er en statsanerkendt og selvejende institution. Museet har i 98 år ligget på Kronborg Slot, men åbnede i 2013 med nye faciliteter og udstillinger i et nyt prisvindende museumsbyggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør. 

Kontakt

Heidi Vesterberg

Heidi Vesterberg

Pressekontakt Presseansvarlig +45 51 24 92 84

Om museet

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis i prisvindende rammer skabt af BIG – Bjarke Ingels Group.

Museet for Søfart
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør
Denmark