Nyhed -

Solen går igen ned i loftet på Frederiksberg Slot

Onsdag d. 15. januar satte konservatorer fra Bevaring og Naturvidenskab på Nationalmuseet det 300 år gamle loftsmaleri ”Solnedgang” på plads i loftet på Frederiksberg Slot. 

Tidens gang, gentagne vandskader og tidligere restaureringsteknikker har sat sine spor på loftsmalerierne på Frederiksberg Slot, som huser Hærens Officersskole.

Derfor er Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, som varetager alle Forsvarets vedligeholdelsesprojekter, i gang med at få restaureret slottets loftsmalerier og malerier generelt.
Frederiksberg Slot er nemlig et af de få steder i Danmark, som har rigtig mange loftsmalerier.

Onsdag d. 15. januar nåede restaureringsarbejdet et vigtigt punkt: Her blev et af slottets store loftsmalerier, ”Solnedgang” af Benoît le Coffre fra starten af 1700-tallet, nemlig sat på plads efter at have været en tur forbi Bevaring og Naturvidenskab på Nationalmuseet for at blive restaureret.

Som på de fleste slotte er der forholdsvis højt til loftet på Frederiksberg Slot, og derfor foregik opsætningen af maleriet ved hjælp af et stillads, som var sat op til lejligheden. Her kunne konservatorerne stå og montere le Coffres nyrestaurerede maleri i loftet.

Benoît le Coffre var oprindeligt af fransk afstamning og var hofkunstner for Frederik IV. Nu stråler hans ”Solnedgang” igen på Frederiksberg Slot. 

Se opsætningen af loftsmaleriet fra start til slut i billedgalleriet nedenfor.

Related links

Emner

  • Bibliotek, museum

Kategorier

  • nationalmuseet

Kontakt

Nynne Bojsen Faartoft

Communications Officer 4120 6019