Pressemeddelelse -

En lørdag i Austens særegne univers

Se eller gense Kate Winslet og Emma Thompson som søstrene Dashwood i Ang Lees mesterlige filmatisering af Jane Austen-klassikeren ”Fornuft og Følelse”, som vises i LørdagsKino på Nationalmuseet 27. februar. 

Hvad får man, hvis man tager en litterær klassiker, smider en taiwanesisk mesterinstruktør med et unikt cinematisk blik i puljen, og endelig drysser et stjernebesat skuespillercast nænsomt ud over hele herligheden?

Svaret – i dette tilfælde, i hvert fald - er Ang Lees smukke og stilsikre 1995-filmatisering af Jane Austens ”Fornuft og Følelse”, som du kan se eller gense 27. februar, når Nationalmuseet inviterer til endnu en omgang LørdagsKino.

Den Oscar-vindende film, der med sine stærke skuespilpræstationer fra blandt andre Kate Winslet, Emma Thompson, Hugh Grant, Tom Wilkinson og nyligt afdøde Alan Rickman, i sin egen ret er en slidstærk klassiker, som har dannet skole for utallige senere Austen-filmatiseringer.

Selvom det er knap 200 år siden engelske Jane Austen (1775 – 1817) døde, er hun til stadighed en af de mest hyldede og populære forfattere i verden. Ikke mindst grundet ”Fornuft og Følelse”, som med sin sproglige elegance og knivskarpe person- og miljøskildringer af 1800-tallets landadel, er rendyrket årgangs-Austen fra øverste skuffe.

Historien om de giftemodne, vidt forskellige søstre, Elinor og Marianne Dashwoods erfaringer og kvaler med livet i almindelighed, og kærlighed i særdeleshed, er Austens først udgivne roman fra 1811. Dengang udkom den oprindeligt under forfatterpseudonymet ”A Lady”.

Men trods pseudonymets tydelige understregning af historiens feminine islæt, er mænd bestemt også mere end velkomne til Lørdagskino. Jane Austen er nemlig også for sande gentlemen.


Lørdag 27.02.16 kl. 14.00 - Pris: 50 kr.
Billet kan købes på billet.natmus.dk

Filmen introduceres af overinspektør Mette Boritz og vises i samarbejde med CPH PIX

Emner

  • Bibliotek, museum

Kategorier

  • nationalmuseet
  • aktiviteter

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum - og vi er mange museer i ét. 
Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet.
Og husk: Nationalmuseet har gratis adgang. 

Kontakt

Mads Hendrich

Pressemedarbejder på aktiviteter 41206027