Pressemeddelelse -

Kunstforløb på Nivaagaards Malerisamling vækker lokale børns interesse for kunst

Nivaagaards Malerisamling og fritidshjemmet Galaxens fælles kunstforløb bringer lokale børn indenfor på museet. 

På Nivaagaards Malerisamling har man i maj og juni kunne se Nivå-børn i alderen 7-9 år tegne i parken. De små kunstneres udfoldelser skyldes et samarbejde mellem museet og Galaxens billedskole, med udgangspunkt i den aktuelle særudstilling om blomstermaleren J.L. Jensen. Dette har bl.a. fået børnene til at studere og tegne parkens rododendroner i fuldt flor, præcis som den gamle blomstermaler, med følge af mange smil og nysgerrighed fra museets øvrige gæster.

Samarbejdet giver børnene mulighed for at fordybe sig indenfor et specifikt emne, opleve ægte kunst og lade sig inspirere ift. egne kunstneriske evner. Børnene har selv valgt at gå på billedskolen, som strækker sig over 10 gange a to timer med tre besøg på Nivaagaards Malerisamling og en afsluttende fernisering d. 21. juni kl. 15.30-16.30 på museet, hvor alle er velkomne. Til ferniseringen vil børnenes værker udstilles, og de har både malet på porcelæn og tegnet blomster – fuldstændig i J.L. Jensens ånd. Derudover udstilles også et fælles værk, hvor børnene har ladet sig inspirere af en gigantisk blomsterinstallation på Malerisamlingen.

Underviser på billedskolen, Stine Elle glæder sig over at samarbejdet mellem Galaxens billedskole og Nivaagaards Malerisamling har båret frugt på mange måder: ”Børnene har fået ny viden både om Nivaagaards Malerisamling og om maleren J. L. Jensen og har udviklet deres kompetencer i at tegne og male. Det har været en fornøjelse at se børnene fordybe sig, eksperimentere, være glade, lytte og erhverve nye færdigheder”.

På Nivaagaards Malerisamling er ansvarlig for skoletjenesten, Sara Worm Tighe, særligt begejstret for de længerevarende forløb. For der sker ifølge hende noget særligt, når børnene kommer flere gange på museet. ”Allerede anden gang børnene kom, løb de glade ind på museet, klar på eftermiddagens opgaver og udfordringer. Man kan virkelig mærke, at ejerskabet vokser gang for gang, og at de føler sig hjemme på museet nu.”

Ifølge Sara Worm Tighe har Nivaagaards Malerisamling en klar målsætning om at fortsætte samarbejdet med lokale institutioner og invitere endnu flere nye små gæster indenfor på museet. ”Det er på alle måder et gensidigt berigende samarbejde, hvor vi alle byder ind med hver vores faglighed og derved bringer undervisningen op på et højt plan”. Stine Elle er enig og understreger, at det ikke er sidste gang Galaxens Billedskole vil lave projekter med Nivaagaads Malerisamling.

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • skoletjeneste

Regions

  • Fredensborg Kommune

Kontakt

Kirsten Baltzer Kahr

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig +45 93 88 01 81