Gå til indhold
Malaga åbner det første Centre Pompidou uden for Frankrig og den nye permanente samling fra Det Russiske Museum i Skt. Petersborg

Pressemeddelelse -

Malaga åbner det første Centre Pompidou uden for Frankrig og den nye permanente samling fra Det Russiske Museum i Skt. Petersborg

Malaga satser fortsat stærkt på kulturen – fra slutningen af marts vil byen have to nye turistattraktioner og kulturelle seværdigheder, der er helt unikke i Spanien: Åbningen af det første Centre Pompidou uden for Frankrig og den nye permanente samling fra Det Russiske Museum i Skt. Petersborg.

I den karismatiske bygning El Cubo, hvis 6.300 kvadratmeter ligger i en enestående enklave i byens havn, åbner Malagas Centre Pompidou dørene den 28. marts og inviterer publikum på en rejse gennem kunsten i det 20. og 21. århundrede, med en permanent udstilling af mere end 90 kunstværker, hentet direkte fra Paris.

Centret vil huse to til tre midlertidige udstillinger om året for at kunne byde publikum på en unik oplevelse i form af de fantastiske samlinger, det fremragende program og en spændende blanding af forskellige kunstneriske discipliner.

Samling fra Det Russiske Museum i Skt. Petersborg

Det Russiske Museum fra Skt. Petersborg, som indeholder mere end 100 kunstværker fra det 15. til det 20. århundrede, rykker fra den 25. marts ind i den gamle tobaksfabrik i Malaga hvor de besøgende vil kunne opleve russisk kulturarv fra nyere tid. Navne som Repin, Kandinsky, Tatlin, Rodchenko og Chagall kan opleves i denne permanente samling, der repræsenterer den første faste aftale mellem et russisk museum og en spansk by.

Med disse to innovative tilbud, som føjes til blandt andet Picasso-museet og Carmen Thyssen-museet, slår Malaga sin position fast; som en af de spanske byer med det største udvalg af kvalitetsmuseer og et af danskernes foretrukne rejsemål.

Related links

Emner

Kategorier


Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark hører under statsadministrationen TURESPAÑA. Netværket af udenlandske turistkontorer består d.d. af i alt 32 afdelinger fordelt på 25 lande. Hovedfunktionerne består af professionel markedsføring af Spanien som turist destination med særlig fokus på samarbejde med den danske rejsebranche samt de danske rejselystne generelt. Spanien er danskernes mest populære feriemål på de lange rejser til udlandet (Danmarks Statistik), især De Kanariske Øer, Andalusien, De Baleariske Øer og Catalonien. Over 1 million danskere rejste til Spanien i 2014. Bureauet har været åbent i Danmark i 50 år.

Kontakt

Katrine Larsen

Katrine Larsen

Pressekontakt Online marketing- og kommunikations ansvarlig +45 33 18 66 39

Relateret materiale

Den Spanske Stats Turistbureau tilbyder en omfattende virksomheds- og forbruger PR service til danske journalister og den danske rejsebranche.

Det Spanske Turistbureau i Danmark er en del af den statslige institution TURESPAÑA. Netværket af udenlandske turistkontorer består i øjeblikket af i alt 33 afdelinger, som er fordelt på 25 lande. Dets primære opgave er at fremme Spanien som en turistdestination gennem professionel markedsføring, med særligt fokus på samarbejde med den danske rejsebranche og de danske turister. Spanien er en af danskernes foretrukne feriemål, med populære destinationer som De Kanariske Øer, Andalusien, De Baleariske Øer og Catalonien. Turistbureauet har i år 2024 været aktivt Danmark i 60 år.

Den Spanske Stats Turistbureau
Bredgade 56, 2
1260 København K
Danmark