Gå til indhold
Frank Ocean til NorthSide

Pressemeddelelse -

Frank Ocean til NorthSide

Den exceptionelle sanger spiller sin første danske festivalkoncert på NorthSide

Årets to mest omtalte udgivelser er kommet fra henholdsvis Radiohead og Frank Ocean, og efter allerede at have sat de fem englændere på plakaten er det fantastisk nu at kunne give dem følgeskab af endnu et hovednavn i form af den ekstremt talentfulde og altid overraskende Frank Ocean.

Det har været vanvittig spændende at følge Frank Oceans karriere fra udgivelsen af ”Nostalgia, Ultra” – et mixtape, der blandt andet indeholdt singlerne ”Swim Good” og ”Novacane” – til kollaborationer med Odd Future, Jay-Z, og Kanye West samt Beyoncé, Justin Bieber og James Blake, der har trukket på Frank Oceans unikke evner til at skrive smukke og dybfølte sange. Men hans vigtigste bidrag til musikhistorien er naturligvis pladerne ”Channel Orange” og senest den længeventede toer, ”Blonde”.

Debutpladen blev universelt udråbt som et mesterværk, og mystikken omkring Frank Ocean som person, og hans beslutning om kun at spille ganske få koncerter gjorde kun nysgerrigheden større. Derfor var der et enormt pres på den dengang 25-årige sanger til at komme med en hurtig opfølger, der kunne bygge videre på den store succes og den endnu større interesse for det unikke talent. I stedet forsvandt Frank Ocean nærmest fra jordens overflade og dukkede kun sjældent op, indtil han i juli 2016 begyndte at smide hentydninger til, at han ville udgive et album i år.

Efter en lang række tilløb udkom ”Blonde” officielt i august, og resultatet var et album, der er upoleret, udfordrende, smukt og ulig noget, man ellers finder på musikscenen i dag.

Frank Ocean har kun besøgt Danmark en enkelt gang. Det var i 2013, hvor han spillede i København, og siden da har det generelt været meget sparsomt med koncerter nogen steder med den sky sanger. Derfor er det helt exceptionelt, at Frank Ocean har sagt ja til at spille sin første danske festivalkoncert på NorthSide - hvilket bliver en af kun ganske få festivalkoncerter på verdensplan.

Frank Ocean spiller fredag 9. juni på NorthSide

- Vi er meget begejstrede over, at det er lykkedes os at få publikums to mest ønskede navne på næste års NorthSide-plakat. Radiohead og Frank Ocean er meget sjældne gæster her i landet, så det er ret vildt, at det lykkedes os at booke dem til samme år.

Sådan siger talsmand for NorthSide, John Fogde, som forventer, at dette kommer til at sætte endnu mere fart i et salg, der går hurtigere end noget andet i festivalens historie.

Dermed ser programmet til NorthSide 2017 lige nu ud som følger: Radiohead, Frank Ocean, Run The Jewels, Bastille, Thomas Helmig, Mø, Veronica Maggio, Phlake, Liss og Bisse.

Related links

Emner

Kategorier


NorthSide 2017 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 9.-11. juni, og billetter kan købes via NorthSide.dk.

Besøg NorthSide.dk eller Facebook for mere om NorthSide 2017.

Kontakt

Pressekontakt

Pressekontakt +45 48 88 00 81

Lars Esmarch

Pressekontakt PR Manager Presse & Kommunikation 48888811 northside.dk/presse

Relateret materiale

NorthSide afholdes i Eskelunden, Aarhus

NorthSide har på ti år udviklet sig fra en juni-dag på Tangkrogen med fem danske navne i 2010 og to udsolgte dage i Ådalen ved Aarhus med internationale topnavne i 2011 til en prisvindende festival i verdensklasse med 35.000 gæster og gennem tiden navne som Radiohead, Frank Ocean, Björk og Nick Cave på plakaten.

Både 2014 og 2015 var udsolgt med 35.000 gæster, og i 2017 var den tidligst udsolgte i festivalens historie og største med 40.000 gæster. NorthSide kunne i 2019 fejre 10-års jubilæum sammen med blandt andre New Order, Major Lazer, Khalid, Migos og Bon Iver.

NorthSide har et højt ambitionsniveau, der ikke kun reflekteres i et stort musikbudget og et ønske om at bringe endnu flere internationale topnavne til Aarhus, men også i et konstant arbejde for at stille de bedst mulige faciliteter til rådighed, når det kommer til lyd, lys og sceneopbygning, så både musikere og publikum vil få en fantastisk oplevelse på festivalen. Musikken vil altid være det vigtigste på NorthSide, og når kernepublikummet er kvalitetsbevidste musikelskere, skal dette naturligvis reflekteres både i programmet og i omgivelserne.

NorthSide har slået sig op på kerneværdierne Innovation, Bæredygtighed og Musik, og de tre punkter er fortsat i fokus både i det forberedende arbejde, på selve festivalpladsen, og når der skal vælges samarbejdspartnere. Eksempelvis er alt materiale til NorthSide trykt på stenpapir, som er den mest bæredygtige papirløsning, og man har eksperimenteret med ølkrus, der var lavet af mælkesukker fra majs og gulerødder, der nedbrydes i jorden efter et par måneder. I 2017 kunne man desuden præsentere et udvalg af mad, der som den første festival i Danmark var 100% økologisk på tværs af alle madboder samt artist- og crewcatering.

Fra festivalens side er man desuden interesseret i at aktivere det aarhusianske erhvervsliv samt trække på de enorme ressourcer, byen har at tilbyde både på uddannelsesinstitutionerne og i de forskellige foreninger og organisationer, der gennem året forsøger at sætte sit præg på byen. Dette er indtil videre blandt andet sket gennem workshops på Aarhus Universitet, oprettelse af en camino på Brabrandstien, forskellige barer på festivalpladsen, diverse kunstprojekter samt udviklingen af en bæredygtigheds- og innovationsstrategi.

Festivalen har gennem årene samarbejdet med Tuborg, AROS, Mejlgade For Mangfoldighed, Aarhus Kommune, GAFFA, Innovation Lab, WorldPerfect, SPOT Festival, Kaospiloterne, AU Center for Entreprenørskab og Innovation. Kunstakademiet, Arkitektskolen, Oppenheimer og mange andre for at skabe en innovativ festival, hvor det primære fokus naturligvis er på musikken, men hvor der er også plads til kreativitet, udsving, opfindsomhed, skævheder og samhørighed.

På særdeles kort tid er NorthSide blevet en aarhusiansk succeshistorie, der samtidig har udviklet sig til at være en af landets mest interessante kulturbegivenheder.