Gå til indhold
En bestseller fylder rundt

Pressemeddelelse -

En bestseller fylder rundt

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version for den danske presse i København, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sælgende model i Europa

Renault Clio, der netop er præsenteret i seneste aftapning som E-TECH Hybrid, med Operaen som smuk baggrund, fejrer i disse dage 30-års fødselsdag.

Fra starten tilbage i 1990 til i dag, har modellen etableret sig som den bedst sælgende model i Europa. Ofte med et design, der på mange måder har defineret Renaults design på de andre og større bilmodeller.

I alt er Clio solgt i 15 mio. eksemplarer, og siden 2013 har Clio været lederen af B-segmentet i Europa.

Her i Danmark har kunderne også taget godt imod bilen, som der i alt er solgt knap 59.000 styks af. Og det er faktisk konservativt sat. Det er nemlig kun muligt at se salget fra januar 1995 – altså fem år efter bilen blev lanceret herhjemme.

Men, det er til gengæld ganske vist, at der i dag er indregistreret 46.000 Clio i Danmark. Så det er en populær bil – både ude i Europa og herhjemme. Og med den nye Clio er der ikke noget der tyder på, at den trend bliver brudt.

Den har bevaret det DNA, der har sikret populariteten. Ganske som den første Clio, har den ”lånt” teknologi fra modeller i højere segmenter, den er stadig førende, når det gælder komfort og oplevet kvalitet. Og den har et design, der har inspireret resten af modelprogrammet.

Som noget helt nyt fås den også som E-TECH Hybrid teknologi. Det bidrager ikke alene til et reduceret brændstofforbrug, men også i den grad til et højere komfortniveau med lydløs start – altid i el-mode.

Den nye Renault Clio E-TECH Hybrid har et 1.2 kWh batteri (230 V) som giver betragtelige besparelser på brændstoffet. Den 140 hk 1.6 liters motor klarer 4.3/l pr 100 km og udleder blot 96 gram CO2 pr km.

Så det, der begyndte for 30 år siden, fortsætter endnu stærkere den dag i dag. Med de samme dyder, og med sammen brede appel.

Emner


Renault Nordic A/S er et Nordisk datterselskab af den franske bilproducent Groupe Renault. Siden 2008 har Renault Nordic A/S solgt person- og varebiler samt stået for servicedelen i Norden. I Norden forhandles tre mærker, Renault, Dacia og Alpine – dog ikke Alpine i Danmark.

Groupe Renault stammer fra Renault, der helt tilbage i 1898 startede virksomheden i Paris. Groupe Renault er en del af Renault Nissan Mitsubishi-alliancen, der igen i 2018 var verdens største bilproducent med godt 10,7 millioner solgte biler.

Groupe Renault
https://group.renault.com

Renault Nissan Mitsubishi-alliancen:

https://www.alliance-2022.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark