Pressemeddelelse -

Nej tak til mikroplast i Roskilde Fjord! Foredrag på Frederikssund Museum

Skal vi dyppe tæerne i mikroplast? Problemet med plastik i naturen er stigende og særligt synligt i udviklingslande, men også herhjemme ser vi plastik rundt omkring i miljøet – der hvor det slet ikke hører til. Frederikssund Museum, Færgegården inviterer til foredrag om plastikforurening på lokalt og globalt plan torsdag d. 22. februar kl. 19.00 – 20.30.

Som en del af Nationalparken Skjoldungernes Land er Roskilde Fjord særligt udvalgt til et projekt under Plastfrit Hav – et stærkt samarbejde mellem Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien – med det formål at undersøge plastikforureningens omfang, kilder og effekter i et naturligt dansk økosystem.

Sammen med forskere fra RUC og Aarhus Universitet, kortlægges forureningen i og ved fjorden, og de lokale borgere og lokalsamfundet omkring fjorden inddrages i at igangsætte konkrete tiltag som løsning på plastforurening. 

Ved aftenens foredrag kan du hører projektleder og biolog fra Plastic Change, Claudia Sick, fortæller om projektets aktiviteter og foreløbige resultater – og bliv måske selv en del af løsningen.

Tid, pris, sted:

22. februar, kl. 19.00 – 20.30

45 kr. Billetter købes i museets butik eller på billetto.dk. Entré til museet er inkluderet i billetprisen

Frederikssund Museum - Færgegården. Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • foredrag
  • forurening
  • mikroplast
  • roskilde fjord
  • frederikssund museum

Museumskoncernen ROMU blev etableret i 2015 og udgøres i dag af besøgsstederne Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Gl. Kongsgård, Tadre Mølle og Domkirkemuseet.

ROMU undersøger, indsamler og formidler kulturarven i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner, og er et af 10 museer, der på landsplan, er blevet udpeget af Kulturarvsstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. ROMU forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.

ROMU arbejder tæt sammen med en lang række aktører herunder bl.a. Roskilde, Frederiksund og Lejre Kommuner, Roskilde Universitet, Roskilde Bibliotek samt en lang række nationale og internationale kulturaktører. ROMU er arbejdsplads for mere end 50 museumsansatte.

Kontakt

Stine Blegvad

Pressekontakt Redaktør Kommunikation, presse, sociale medier, markedsføring +45 4631 6535