Pressemeddelelse -

​ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG OM SOUL-DRONNINGEN ARETHA FRANKLIN

Når RAGNAROCK den 10. april slår dørene op for ’Rockgiganter og Mikrobryg’ er det en dronning, der fylder rummet. Sæt aftenen af til en sansemættet tour de force gennem Aretha Franklins univers.

Aretha Franklin var ’The Queen of Soul’, og den position var hendes frem til hendes død i august 2018. Men hvem var hun egentlig, og hvordan blev hun forbillede for generationer af musikere?

Rockgiganter og Mikrobryg fortæller Aretha Franklins historie og sætter karrieren i forhold til udviklingen i USA fra 1950’erne til i dag. Det handler om musik og sang, men også om borgerrettighedsbevægelsen, politik, kvindekamp og ikke mindst kirken.

Vi skal lytte til hendes jazzperiode, eksempler fra de bedste soulår, gospelmusikken, comebacket i 80’erne og høre om musikbyen Detroit, baggrunden for slagsange som ’Respect’ og meget mere.

’Aretha – Dronningen af Soul’, som er undertitlen på aftenens ’Rockgiganter og Mikrobryg’, præsenteres af radiovært og kulturjournalist Niels Fez Pedersen.

Rockgiganter og Mikrobryg
Ti ’giganter’ er på programmet i RAGNAROCKs serie ‘Rockgiganter og Mikrobryg’ i år, og nogle af landets bedste og mest vidende fortællere udfolder deres historie i ord, billeder og musik – og med volumenknappen vredet godt rundt.

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas øl, friskbrygget særligt til RAGNAROCK fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

Tid, Pris, Sted
10. april, 19-21
130 kr. Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • the queen of soul
  • mikrobryg
  • soul
  • rockgiganter og mikrobryg
  • aretha franklin
  • museum ragnarock

Museumskoncernen ROMU blev etableret i 2015 og udgøres i dag af besøgsstederne Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Gl. Kongsgård, Tadre Mølle og Domkirkemuseet.

Kontakt

Mia Ramsing

Formidlingsinspektør 22 27 80 61