Pressemeddelelse -

ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG SLUTTER ÅRET AF MED METALLICA

RAGNAROCK runder årets populære arrangementsserie 'Rockgiganter og Mikrobryg' af i den tunge ende af spektret - med en aften om Metallica den 11. december. Musikjournalist Henrik Tuxen fortæller om bandet, der revolutionerede sub-genren 'metal', og som tæt på 40 år efter første el-spade-stik fortsat står som genrens ubetinget største kommercielle navn.

Hvis noget nulevende band kan kaldes 'Rockgigant', er det svært at finde nogen, der passer bedre på beskrivelsen end Metallica. De har haft en kolossal indflydelse på såvel global som dansk rock- og ungdomskultur, sidstnævnte ikke mindst takket været Danmarks mest succesfulde internationale musiker set over fire årtier; Lars Ulrich.

Metal-giganter

Med debutalbummet Kill 'Em All fra 1983 revitaliserede Metallica den hårde ende af rockgenren trash metal og blev bannerførere for 80’ernes metalscene med værkerne Masters of Puppets og …And Justice for All. I 90’erne cementerede bandet for alvor deres status som metal-giganter med det selvtitulerede dobbeltalbum (aka The Black Album) - den til dato mest succesfulde metal-udgivelse i historien. Næsten 40 år efter første el-spadestik, står Metallica fortsat som genrens ubetinget største kommercielle navn, der trækker et gigantisk publikum verden over med deres koncerter.

Henrik Tuxen og de fire metalhoveder

RAGNAROCK har inviteret musikjournalist Henrik Tuxen til at fortælle om bandet, som han selv er fan af og har oplevet mange gange. Hans udgangspunkt er ikke en kronologisk genre-track-og-albumanalyse, men et mere personligt portræt af bandets fire medlemmer baseret på egne oplevelser og interviews.

Tuxen har interviewet Lars Ulrich ad flere omgange gennem årene og vil særligt fokusere på trommeslagerens tætte forhold til sin excentriske, sympatiske og originale far, som har formet hans personlighed og givet ham brændstof. Den for nogen lidt mystiske og mere ubeskrevne lead-guitarist Kirk Hammett fortæller historien om en ægte guitar-og musikelsker, hvor udgangspunktet for forsanger/guitarist James Hetfield vil være de tre Unforgiven-sange, som afspejler en mands indre og ydre kamp. Og så er der bassisten Robert Trujillo, som skulle udfylde de mytiske ’bas-sko’ fra de markante forgængere Jason Newsted og Cliff Burton.

Mere af det gode

Aftenen byder også punktnedslag omkring Henrik Tuxens besøg i Metallicas studio i Sausalito, San Francisco i 1997 - nærmest i timerne mens Reload blev færdiggjort. Vi skal også høre om én af Tuxens personlige favoritter fra bagkataloget: Death Magnetic fra 2008, som han selv synes er blevet undervurderet. Det hele er illustreret ved stærke videoer, og personlige billeder.

Vi lover en aften med spændende anekdoter og nørdede historier på bedste vis – og måske en trang til at smide hornene i vejret, når der skrues godt op på volumenknappen.

Om Rockgiganter og Mikrobryg

Ti 'giganter' er på programmet i RAGNAROCKs succes-serie ‘Rockgiganter og Mikrobryg’ i 2019, hvor nogle af landets bedste og mest vidende fortællere udfolder deres historie i ord, billeder og musik – og med volumenknappen vredet godt rundt. 

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas øl, friskbrygget særligt til RAGNAROCK fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

Praktisk info

Den 11. december kl. 19-21

Billetpris: 130 kr.

Billetter købes via billetto.dk eller direkte i RAGNAROCKs butik

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • rockgiganter
  • metal-rock
  • hård rock
  • henrik tuxen
  • mikrobryg
  • rock
  • metal
  • metallica
  • museum ragnarock

Museumskoncernen ROMU blev etableret i 2015 og udgøres i dag af besøgsstederne Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Gl. Kongsgård, Tadre Mølle og Domkirkemuseet.

Kontakt

Matilde Karlsen

Formidler 60136716