Nyhed -

​Grænseoverskridende børnekultur vinder en kvart million

Det blev kunstprojektet Børnenes By, der løb med sejren og 250.000 kroner, da vinderen af Trekantområdets Kulturkatalysator blev kåret ved aftenens kulturkonference.

I det nye år skal cirka 50 forskellige børn i Trekantområdet – både danske, internationale og flygtningebørn – gennem kunst fortælle deres historie, og derigennem forhåbentlig opdage, at vi mennesker ikke er så forskellige, selvom vi ser forskellige ud.

Ideen kommer fra Rachel Faulkner, Lucy Read og Amanda John, der alle oprindeligt kommer fra England, men bor i henholdsvis Billund og Vejle. Og ideen er så god, at den netop er blevet kåret som vinder af konkurrencen Kulturkatalysator, hvor 13 lokale projekter dystede om 250.000 kroner til at realisere projektet.

- Vi er helt vildt glade. Det havde vi slet ikke regnet med, for vi har jo set de andre finaleprojekter, og de var også rigtig gode. Så vi vidste, at konkurrencen var hård, siger Rachel Faulkner.

De to øvrige finaleprojekter var windsurfing-eventen " PRO/ AM Longdistance Regatta" i Hejlsminde samt kunstprojektet ”Det helstøbte måltid”, hvor keramik, grafik og bogtrykkeri forenes til en kulturevent transportable med nye historier og fortællinger om Trekantområdet.

Projektet med Børnenes By begyndte som en skitse først på året. Siden har det udviklet sig rigtig meget – ikke mindst efter det kvalificerede sig til finalen i Kulturkatalysator og fik koblet mentor Kim Bisgaard på.

- Vi har virkelig arbejdet hårdt og målrettet gennem mentorforløbet. Det betyder også, at vi stort set er klar til at folde projektet ud. Nu skal vi tilbage til vores partnere og få aftalerne helt på plads – og så mangler vi stadig lidt penge. Men vi regner med allerede at kunne gå i gang til foråret, siger Rachel Faulkner.


FAKTA:

Kulturkatalysator er en konkurrence om at få den skarpeste kultur-ide, der kan være med til at skabe endnu mere liv i Trekantområdet.
Konkurrencen har kørt siden foråret, hvor 13 projekter tilmeldte sig. Siden er 3 finalister blevet valgt ud. De har sommeren over arbejdet videre med deres projekt med hjælp fra en mentor.
I aftes blev vinderen af konkurrencen kåret ved Trekantområdets kulturkonference. Det er Trekantområdet Danmark, der står bag konkurrencen, som er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje.


For yderligere oplysninger, kontakt

Rachel Faulkner på telefon 0044 7737 789569

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • kultur
  • kulturkatalysator

Kontakt

Pernille Holmskov

Kultur- og eventchef Kultur 21347994

Relateret materiale