Gå til indhold
På Danske Læber 2017 ekstrakoncert: Leonard Cohens sange fortolket på dansk

Pressemeddelelse -

På Danske Læber 2017 ekstrakoncert: Leonard Cohens sange fortolket på dansk

VEGA præsenterer
På Danske Læber 2017 ekstrakoncert: Leonard Cohens sange fortolket på dansk
Billetterne blev revet væk til den første hyldestkoncert med Leonard Cohen, så nu kommer den anden i rækken, hvor en række danske musikere hylder den ikoniske poet. Det sker mandag den 13. marts i Store VEGA. Dagen efter er der også hyldestkoncert i Århus. 

Leonard Cohen er død. Tabet af dette fyrtårn af musik, en af de største sangskrivere i de sidste 100 år skal naturligvis markeres. Dette gør vi fra Store VEGAs scene, hvor Nikolaj Nørlund præsenterer en 2017-version af Leonard Cohen - På Danske Læber med en perlerække af danske artister. Aftenen er frem for alt en hyldest og fejring af det fantastiske livsværk Cohen efterlader sig og en unik mulighed for spille de sange, der i På Danske Læber-regi har ligget stille i 12 år. I hvert fald i livemæssig forstand.

På Danske Læber-albummet (2004), blev en platinsælgende succes, med sine 16 danske versioner af Leonard Cohens sange. Nikolaj Nørlund var både drivkraften og producer på projektet, men medvirkede også pladen sammen med en lang række kendte og mindre kendte solister.

På Danske Læber blev opført ved en legendarisk koncert i Store VEGA i august 2004, hvor Steffen Brandt og Tina Dickow gav en forrygende version af Brandts danske gendigtning af Cohens klassiker ”Halleluja” (”Hallelujah”) blandt en masse andre storslåede fortolkninger som Povl Dissings ”Fugl på en snor” (”Bird on a Wire”) og Jens Unmacks ”Minder” (”Memories”).


"Det her er først og fremmest en fest og en fejring af noget fantastisk musik og en enestående sangskriver vis sange fortjener at blive spillet. Og så er På Danske Læber et unikt projekt. Det, at vi sang de her sange på dansk, gjorde at vi i sin tid kollektivt fik en eller anden slags ejerskab på dem, og det skabte en helt særlig stemning. Så det er jeg rigtig glad for at vi får chancen for at gøre igen til marts." udtaler Nikolaj Nørlund.

Udover Nikolaj Nørlund, byder På Danske Læber anno 2017 også på navne som Steffen Brandt, Povl Dissing, Jens Unmack, Niels Skousen, Thorbjørn "Bisse" Radish og mange andre. Aftenens line-up opdateres yderligere i den kommende tid.

Fakta om koncerten:
På Danske Læber - Leonard Cohen Fortolkninger Live - ekstrakoncert (DK)
Mandag den 13. marts kl. 20
Store VEGA Enghavevej 40, 1674 København V
Billetpris 300 kr. + gebyr
Læs mere om og køb billet til koncerten På Danske Læber.

Related links

Emner

Kategorier


VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond, som er skabt med det ene formål at drive koncertvirksomhed. Årligt løber der omkring 330 koncerter og begivenheder af stabelen i VEGA.

Kontakt

Thomas Thy

Thomas Thy

Pressekontakt Communications Manager
Bettina Balle

Bettina Balle

Pressekontakt PR Manager 33260955
Søren Gaden

Søren Gaden

Pressekontakt Kommunikationschef 20636412

Velkommen til VEGA!

VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond.

Med tre adskilte koncertsale præsenterer VEGA et bredt musikprogram, der dækker mange forskellige genrer. Den store koncertsal, Store VEGA, har kapacitet til 1.550 gæster, Lille VEGA har plads til 500, mens Ideal Bar Live har plads til omkring 200 stående publikummer.

Årligt løber der omkring 350 koncertarrangementer af stablen i VEGA, og de +800 bands, der står på VEGAs scener, afspejler en målsætning om at finde den rette balance mellem nye talenter og mere etablerede navne indenfor rock, pop, soul, hiphop, elektronisk- og global musik samt præsentere publikum for diverse klubkoncepter. VEGAs tekniske udstyr, hvor særligt lydsystemet er af højeste kvalitet, garanterer en perfekt oplevelse.

VEGA råder over i alt 12 barer til servicering af publikum og musikere. VEGAs centrale placering på Vesterbro i København med Metro til døren og den tætte forbindelse til Sydsverige taget i betragtning, gør huset til et oplagt valg, når indendørskoncerter med internationale kunstnere skal planlægges.

VEGA
Enghavevej 40
1674 København V
Danmark