Δεδομένα και Αριθμοί

Σύνολο υπαλλήλων παγκοσμίως: περ. 180.500 (έως 31 Μαρτίου 2008)

Διάγραμμα 1:

Ενοποιημένες πωλήσεις ανά κλάδο, παγκοσμίως

Οικονομικό έτος 2007, έληξε στις 31 Μαρτίου 2008

Ηλεκτρονικά                      66,86 %

Παιχνίδια                           13,74 %

Ταινίες                              9,64 %

Οικονομικές Υπηρεσίες         6,24 %

Άλλα                                3,52 %

ΣΥΝΟΛΟ                           100 %

Διάγραμμα 2:

Ενοποιημένες πωλήσεις ανά περιοχή, παγκοσμίως

Οικονομικό έτος 2007, έληξε στις 31 Μαρτίου 2008

Ιαπωνία                            23,18 %

ΗΠΑ                                  25,05 %

Ευρώπη                        26,24 %

Άλλες περιοχές                  25,53 %

Εγκαταστάσεις και δραστηριότητα της Sony στην Ευρώπη

Οι δραστηριότητες της Sony στην Ευρώπη

Ακολουθώντας μια πολιτική ‘global localisation’ η Sony μπόρεσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τοπικών αγορών χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες στην πράξη και αξιόπιστες διεθνώς τεχνολογίες και concept.

Αυτή η πολιτική έχει αποδειχθεί επιτυχής τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ με την εγκατάσταση υποδομών υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες επιτρέπουν στην Sony να έρχεται πιο κοντά σε διαφορετικές αγορές και πελάτες. Στην Ευρώπη, μια ήπειρο με πολλές και διαφορετικές κουλτούρες, αυτός είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον οποίο αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό η επιτυχία της Sony σαν όνομα προϊόντων.

Η Sony εγκατέστησε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη το 1974, με ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Bridgend της Ουαλίας. Από τότε ένα πλήθος εγκαταστάσεων έχουν προστεθεί, περιλαμβανομένων το UK Technology Centre στο Pencoed της Ουαλίας και το Barcelona Technology Centre στην Ισπανία. Το 1996 η Sony άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο για την ανατολική Ευρώπη στη Trnava της Σλοβακίας και θα ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή το 2007 με ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων LCD στη Nitra.

UK technology Centre

Pencoed Technology Park
Pencoed, Wales CF35 5HZ
United Kingdom
Τηλέφωνο: +44 (0)1656 860666
Το Pencoed Technology Centre ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1992 και είναι τόσο εργοστάσιο κατασκευής όσο και κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Το κύριο αντικείμενο του κέντρου είναι να κατασκευάζει και να διανέμει βιντεοκάμερες εκπομπής, επαγγελματικές βιντεοκάμερες και συστήματα και –πρόσφατα– η παραγωγή τελευταίας γενιάς τηλεοράσεων HD. Εδώ παράγονται, επίσης, ψηφιακές πλακέτες κυκλωμάτων για την σειρά LCD τηλεοράσεων BRAVIA και εξάγονται σε άλλα εργοστάσια της Sony στην Ευρώπη. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα κέντρο εξυπηρέτησης πελατών για την επιδιόρθωση ελαττωματικών προϊόντων. Η πλειοψηφία της παραγωγής προορίζεται για εξαγωγή και το εργοστάσιο έχει τιμηθεί με τη διάκριση του  Queen's Award for Export Achievement για την εξαγωγική του δραστηριότητα σε τέσσερις περιπτώσεις.

Barcelona Technology Centre

Polígono Industrial Can Mitjans
08232 Viladecavalls, Barcelona
Ισπανία
Τηλέφωνο: +34 (0)9370 08200
Μετά από αρκετές δεκαετίες παραγωγής προϊόντων στην Ισπανία, η Sony εγκατέστησε αυτό το εργοστάσιο στο Viladecavalls. Παράγει επίπεδα πάνελ οθόνης, προβολείς LCD και προϊόντα TAV (Television Audio Video). Πιο συγκεκριμένα, παράγει τηλεοράσεις ευρείας οθόνης, τηλεοράσεις LCD οπίσθιας προβολής, δορυφορικούς δέκτες, LCD τηλεοράσεις BRAVIA και προϊόντα με τεχνολογία οθόνης SXRD.

Alsace Technology centre

Alsace Centre de Technologies
Zone d’activités du Muelbach
BP 800 75
68153 Ribeauvillé Cedex
Γαλλία
Τηλέφωνο: +33 (0)3 89 73 40 00
Το Alsace Technology centre εγκαταστάθηκε το Σεπτέμβριο του 1986 σε έναν χώρο 180.000 τετρ. μέτρων και παράγει προϊόντα για το αυτοκίνητο και κινητά τηλέφωνα. Στο παρελθόν παρήγαγε και εγγραφείς βίντεο, βιντεοκάμερες, CD player και δέκτες, υπολογιστές VAIO και αποκωδικοποιητές δορυφορικών καναλιών. Για ορισμένα προϊόντα αναλαμβάνει και το service των πελατών.

East Europe Technology Centre

Trstinska cesta 8
91758 Trnava
Σλοβακία
Τηλέφωνο: +421 33 5904 101
Εγκαταστάθηκε το 1996 και παράγει τηλεοράσεις LCD από 15 μέχρι 32 ίντσες, καθώς και δέκτες. Αναλαμβάνει επίσης το service για τηλεοράσεις και κονσόλες PlayStation.

East Europe Technology Centre - Gödöllő

Dózsa György út 73.
2100, Gödöllő
Ουγγαρία
Τηλέφωνο: +36 28 528 100
Η μαζική παραγωγή σε αυτό το εργοστάσιο άρχισε τον Ιανουάριο του 1997 και περιελάμβανε την κατασκευή μπαταριών, οθονών, συστημάτων DAV, ηχείων και συστημάτων Micro Hi-Fi. Το 2001 το εργοστάσιο άρχισε να κατασκευάζει εγγραφείς DVD και σήμερα εστιάζεται στην παραγωγή απλών εγγραφέων DVD και  HDD DVD για την ευρωπαϊκή αγορά.

Sony DADC Austria AG

Plant 1
Anif/Salzburg
Plant 2
Thalgau/Salzburg
Αυστρία
Τηλέφωνο: +43 (0)6246 8800
Αυτή η σημαντική μονάδα εγκαταστάθηκε τον Αύγουστο του 1986 και παράγει μια ευρεία γκάμα τίτλων media, όπως μουσικά CD, CD-ROM, DVD, δίσκους για το PlayStation και δίσκους UMD (Universal Media Disc) για το PSP, το φορητό PlayStation. Επίσης κατασκευάζει εγγράψιμους δίσκους CD-R, CD-RW, DVD-R και MiniDisc. Το 2000 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ιδρύθηκε μια από τις λεγόμενες ‘Virtual Factory’ με σκοπό να βρει λύσεις για τον έλεγχο της αντιγραφής, την διαχείριση και διανομή ψηφιακού περιεχομένου καθώς και την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Nitra (Σλοβακία).

Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και Σχεδιασμού & Ανάπτυξης (D&D) στην Ευρώπη