Τα Sony World Photography Awards 2019 τιμούν τα φωτογραφικά ταλέντα της Ελλάδας

• Ο φωτογράφος Φίλιππος Αλαφάκης ανακοινώθηκε ως νικητής του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα
  • Ανακοινώθηκαν σήμερα όλοι οι νικητές για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» αλλά και οι νικητές των «Εθνικών Βραβείων»
  • Οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.worldphoto.org/press

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019: Υποστηρίζοντας τις τοπικές φωτογραφικές κοινότητες σε 62 χώρες ανά τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony ανακοινώνουν σήμερα τους νικητές των Εθνικών Βραβείων για το 2019. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Φίλιππος Αλαφάκης ως αποδέκτης του «Εθνικού Βραβείου» 2019 για την Ελλάδα.

Αναπόσπαστο κομμάτι του υψηλού κύρους και διεθνούς φήμης διαγωνισμού Sony World Photography Awards, το πρόγραμμα των «Εθνικών Βραβείων» αποδεικνύει τη δέσμευση της Sony να υποστηρίξει τα τοπικά φωτογραφικά ταλέντα, αναγνωρίζοντας το έργο των φωτογράφων της χώρας και προάγοντας την προβολή τους παγκοσμίως.

Ο Φίλιππος Αλαφάκης επιλέχθηκε ανώνυμα από την κριτική επιτροπή για τη φωτογραφία «Τα χέρια». Το έργο του αυτό καταγράφει το κρίσιμο εκείνο δευτερόλεπτο, που ένας άνθρωπος βουτά από ένα θαλάσσιο τραμπολίνο σε μία κατάμεστη από κόσμο παραλία στη Ρόδο. Το έργο αυτό ήταν επίσης στη λίστα των φιναλίστ στην κατηγορία «Κίνηση» του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» των Sony World Photography Awards.

Ο κ. Αλαφάκης εργάζεται ως βοηθός φαρμακοποιού και ζει στη Ρόδο. Η φωτογραφία είναι γι’ αυτόν ένα χόμπι, ενώ άρχισε να φωτογραφίζει τοπία και φύση πριν από περίπου 5 χρόνια. Ο κ. Αλαφάκης σημειώνει πως το ότι κέρδισε το «Εθνικό Βραβείο» ήταν για εκείνον «μεγάλη τιμή» και προσθέτει ότι τράβηξε την νικήτρια φωτογραφία, θέλοντας να συλλάβει την αντίθεση ανάμεσα στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε πάνω και κάτω από το νερό, γύρω από αυτή τη δημοφιλή κατασκευή που έχει δημιουργηθεί για βουτιές μέσα στη θάλασσα.

Ως νικητής του «Εθνικού Βραβείου» για την Ελλάδα, ο κ. Αλαφάκης πρόκειται να λάβει τον πιο πρόσφατο φωτογραφικό εξοπλισμό από τη Sony. Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία θα παρουσιαστεί στην Έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο από τις 18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου και θα συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των Βραβείων για το 2019.

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, τα διεθνώς αναγνωρισμένα Sony World Photography Awards συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους θεσμούς του παγκόσμιου φωτογραφικού ημερολογίου. Τα Βραβεία βρίσκονται τώρα στον 12ο χρόνο υποστήριξης από τον κύριο χορηγό, την Sony και αποτελούνται από τέσσερις διαγωνισμούς συνολικά: Επαγγελματιών (για μια συλλογή έργων), Ανοιχτός (για μια μεμονωμένη φωτογραφία), Student (για ακαδημαϊκά ιδρύματα) και Νέων (για ηλικίες 12-19 ετών).

Τα αποτελέσματα για τους νικητές των 62 «Εθνικών Βραβείων» και τους νικητές των 10 κατηγοριών για τον «Ανοιχτό Διαγωνισμό» ανακοινώνονται σήμερα. Η λίστα με τους φιναλίστ για τον «Διαγωνισμό Επαγγελματιών» και για την κατηγορία Student θα αποκαλυφθεί στις 26 Μαρτίου. Οι φωτογράφος της Χρονιάς και οι νικητές του «Διαγωνισμού Επαγγελματιών» θα ανακοινωθούν στις 17 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.worldphoto.org

Σημειώσεις για τους συντάκτες

Όλες οι φωτογραφίες των φιναλίστ αλλά και οι διακεκριμένες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες για δημοσίευση από τον ακόλουθο σύνδεσμο:www.worldphoto.org/press

Σχετικά με τον World Photography Organisation (Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες δράσεις φωτογραφίας. Λειτουργώντας σε πάνω από 180 χώρες, στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της συζήτησης σχετικά με τη φωτογραφία, γιορτάζοντας την καλύτερη εικόνα και τους καλύτερους φωτογράφους στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για τις μακροχρόνιες σχέσεις με μεμονωμένους φωτογράφους όπως και με τους κορυφαίους βιομηχανικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί ένα φάσμα εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως και των PHOTOFAIRS, διεθνών εκθέσεων τέχνης, αφιερωμένων στη φωτογραφία.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.worldphoto.org

Η Sony Imaging Products & Solutions Inc. είναι μια εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Sony Corporation, η οποία είναι υπεύθυνη για τα προϊόντα απεικόνισης και λύσεων για επιχειρήσεις, διαθέτει από φωτογραφικές μηχανές για τους καταναλωτές μέχρι προτάσεις με επίκεντρο τα προϊόντα broadcasting και επαγγελματικής χρήσης προϊόντα, σε ιατρικές επιχειρήσεις.

Θέματα

• Science, technology

Ετικέτες

• greece
  • winner
  • greekwinner
  • nationalawards
  • sonyworldphotographyawards
  • swpa19
  • swpa
  • digital imaging
  • corporate

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής που απευθύνονται σε καταναλωτές, επαγγελματίες και τον κλάδο των επιχειρήσεων. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, τη ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών συσκευών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony είναι μοναδικά τοποθετημένη ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $77 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2018.

Παγκόσμιο Web Site της Sony:http://www.sony.net/