Skip to main content

Hintsa Performance johtaa suunnanmuutosta Davosin Maailman talousfoorumissa

Press Release   •   Jan 25, 2018 08:00 CET

Uusi raportti paljastaa, miten pärjätä häiriötekijöiden täyttämässä maailmassa

Älypuhelimet, sosiaalinen media, sähköpostit, pöytäkoneet, kannettavat ja tabletit. Teknologia tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia – ja valtavasti häiriötekijöitä. Häiriötekijät ovat vahingoksi ihmisten terveydelle ja suorituskyvylle, mikä vaikuttaa myös heidän työnantajaansa. Miten siis välttää tiedon ylikuormitus ja menestyä elämässä ja työssä?

Maailman talousforumiin kolmatta kertaa kutsuttu valmennuspalveluja ja digitaalisia työkaluja tarjoava Hintsa Performance julkaisee tapahtumassa raportin, joka tarjoaa ratkaisuja näihin ongelmiin. "Shifting Gears: Business Success in a Fractured World" käsittelee nykyajan ongelmia ja tarjoaa työkaluja, joiden avulla voi toimia keskittyneesti, hyödyntää osaamistaan, parantaa terveyttään ja lisätä tehokkuuttaan. Nämä ovat olennaisia taitoja liike-elämässä, ja on näyttöä siitä, että terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvien yhtiöiden osakekurssit ovat selvästi parempia kuin muiden yhtiöiden.

Raportti kuvastaa hyvin Davosissa järjestettävän  tapahtuman teemaa, joka on tänä vuonna "luodaan yhteinen tulevaisuus pirstaloituneessa maailmassa". Raportissa tehdään häkellyttäviä huomioita. Esimerkiksi toimitusjohtajat saavat keskimäärin satoja sähköpostiviestejä päivässä, ja monet heistä kuluttavat yli puolet valveillaoloajastaan sähköiseen viestintään. Työskentelytavat ja elämäntavat ovat siis sirpaleisia. Levolle, liikunnalle ja ajattelulle ei jää aikaa. Mitä siitä seuraa? Niin yksilöt kuin yrityksetkin kärsivät huonosta päätöksenteosta, heikentyneestä terveydestä ja rajallisesta tehokkuudesta.

Viimeisimpään tieteelliseen tutkimukseen perustuva raportti kehottaa yritysjohtajia rohkaisemaan alaisiaan tekemään suunnanmuutoksen oikeaan aikaan. Kun edessä on vaativia tehtäviä, on pantava "iso vaihde" päälle, mutta välillä on myös käännettävä "pienelle vaihteelle" ja rentouduttava. Tehtävien välillä riittää "keskivaihde". Yritysten pitäisi myös luoda työympäristöjä, joissa ihmiset voivat päästää luovuutensa kukkimaan. Onhan luovuus ylikuormittumisen ja tylsistymisen vastalääke.

"On hyvin tärkeää sisällyttää aikatauluunsa kovan työnteon vaiheiden lisäksi myös aikaa levolle ja palautumiselle", sanoo Hintsa Performancen tieteellinen johtaja James Hewitt. "Meidän on lakattava teeskentelemästä, että olemme koneita. Meidän tulisi vaalia ihmisyyden ainutlaatuisia ominaisuuksia: luovuutta, yhteistyötä ja monitahoisten ongelmien ratkaisukykyä. Siihen tarvitaan tervettä, levännyttä, energistä ja innostunutta työvoimaa."

Johtajien tulisi johtaa esimerkillään: muutettava ensin omia käytäntöjään ja levitettävä uusia toimintatapoja yrityksen eri osiin. Onkin oikeastaan ironista, että häiriötekijöidemme aiheuttaja – teknologia – voi olla myös pelastuksemme. Raportti korostaa mullistavia digitaalisia teknologioita, jotka edistävät työntekijöiden hyvinvointia yrityksissä.

Entä sitten tulevaisuus? Edistyneet teknologiat, kuten tekoäly, hoitavat pian suuren osan työstä ja jättävät ihmiset tylsistymään, masentumaan ja voimaan pahoin. Jotta ongelmilta vältyttäisiin tulevaisuudessa, yritysten on tärkeää vaalia ihmisten taitoja, kykyjä ja terveyttä jo nyt.

Keskittymistä sirpaleisessa maailmassa parantavat työkalut eivät nimittäin vain edistä ihmisten hyvinvointia. Ne ovat yritysten ainoa tapa menestyä.

------------------------------------------------------------------------------

  • Mediakontaktit, haastattelupyynnöt, lisätietoa case-tutkimuksista ja raporttitilaukset: Kai Kirkkopelto, puh. +358 40 9657 235 tai kai.kirkkopelto@hintsa.com

Better life. Better performance. Hintsa Performance has been guiding people and businesses achieve both for over 20 years. Hintsa is a leading provider of high-performance coaching and digital wellbeing services. Its science-based method for optimising health, wellbeing and performance has been proven in the most challenging environments of business and sports.

Clients, from Formula 1 champions and CEOs to executive teams and employees worldwide, trust Hintsa to help them succeed in their fields. Behind every success story is the support of over 100 professionals. Hintsa’s Performance Coaches, Doctors, and Software Developers work from offices in Zurich, Geneva, London, Helsinki, Oslo and Zug. Together, they share a common goal: to upgrade your life and unlock your full potential.

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/com/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.