Ki akarna beragadni egy ilyen szerelvény mögé? A Ford Ranger 15 lakókocsit vontatott

News   •   Jan 23, 2019 11:31 CET

A vadonatúj Ford Ranger megmutatja, mit is jelent valójában a vonóerő

Ha nyáron autózunk, néha bizony türelmesen várakoznunk kell egy-két autó mögött, amelyek lakókocsit vontatnak. Na de 15 lakókocsi mögött, amit egyetlen jármű húz…?

Aggodalomra semmi ok; ezzel a helyzettel aligha kell számolnunk az országutakon. A lakókocsi-karavánt csupán a Ford állította össze egy film forgatásához, amelyben az új Ranger pickup komoly vontató képességét mutatták be.

A filmben a Ranger erőlködés nélkül húz egy 20 tonnás szerelvényt, és amikor a vezető észrevesz egy autóst a lakókocsik mögött, int neki, hogy szabad az út az előzéshez. A másik autósban csak ekkor tudatosul, hogy egy hihetetlenül hosszú sort kell megelőznie.

Az Egyesült Királyságban, a Millbrook tesztpályán forgatott film előkészítése egy hónapba telt, mivel a lakókocsikat külön acélvázzal kellett megerősíteni, és mindegyikre hátul is fel kellett szerelni egy vonóhorgot.

“Ez volt eddig a legkisebb sebességű kaszkadőr-produkcióm, mégis ez volt az egyik legnehezebb mutatvány. Komoly kihívás volt egyenes vonalban tartani a járműszerelvényt a keskeny sávban, miközben a másik autó előz – de sikerült, ami jól mutatja a Ranger képességeit,” mesélte a pickupot vezető Paul Swift precíziós pilóta.

A 213 lóerős Ranger 2.0 EcoBlue Bi-Turbo pickuppal együtt majdnem 100 méter hosszú karavánban olyan lakókocsik voltak, mint például egy, az ’50-es évekből származó Airstream, egy hippi-stílusú modell, vagy éppen egy kutyabarátok számára készített lakókocsi, amit tappancsnyomok díszítettek.

A Ford minden ilyen jellegű filmet zárt pályán készít, és a forgatást a vállalat biztonsági szakemberei felügyelik.

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.