Press release -

Ny innovationsspecialist på Nordiska marknaden

Företag som vill vara framgångsrika på 2000-talet måste vara mer innovativa än sina konkurrenter, bl.a. genom att nyttja digitalisering, automatisering och nya organisationsformer.

Innovation 360 groups mission är därför att mäta, benchmarka och ge råd till företag för att ytterligare stärka deras innovationsförmåga och konkurrenskraft. Vi tror starkt på evidensbaserad rådgivning och långsiktiga kundrelationer, och baserar därför allt vi gör på vår egen unika, och sannolikt Nordens största innovationsdatabas med tusentals respondenter redan från start.

Innovation 360 groups grundarkvartett, Magnus Penker, Martin Hultqvist, Sten Jacobson och Agnes Sävenstedt, har tillsammans mångårig erfarenhet och expertkunskap inom innovation, strategi, design, affärsutveckling, digitalisering samt automatisering på internationella positioner som företagsledare, styrelseledamöter, konsulter och rådgivare till närlingsliv och regioner.

Företaget riktar in sig på medelstora (50-5000 anställda) företag och dotterbolag/divisioner till stora företag, med höga tillväxtambitioner, ett starkt internationellt fokus och Nordiskt ursprung. Våra branschfokus är snabbrörligt konsumentgods (FMCG) med flerkanaliga affärsmodeller för detaljhandel och e-handel, företag som arbetar med Informations- och Kommunikationsteknik (ICT) samt tillverkande industri.

För att nå ut till företagen på våra målmarknader är en av Innovation 360 Groups strategier att samarbeta med regionala utvecklingsbolag. Först ut är Nässjö Näringsliv AB (NNAB) som har tecknat ett samarbetsavtal med Innovation 360 group om att vi tillsammans skall hjälpa regionens små och medelstora företag att stärka sin innovationsförmåga för ökad konkurrenskraft och tillväxt.

-“Jag ser bildandet av Innovation 360 Group AB som kronan på verket efter många års framgångsrikt arbete med innovation i olika företag och egen regi! Vi har en unik position på marknaden med våra kärnkompetenser, våra evidensbaserade metoder och verktyg, vår starka startuppställning och inte minst vår stora och unika innovationsdatabas I botten. Jag ser verkligen fram emot att få leda innovation 360 group på en spännande, kul och framgångsrik resa de närmaste 10 åren “- säger Magnus Penker, CEO och Grundare, Innovation 360 Group AB

-“Innovation 360 Group startar med bästa möjliga förutsättningar för succè. Vi har en solid affärsplan, en innovativ affärsmodell, en stark laguppställning med stora nätverk och flera kunder och uppdrag med oss in I bolaget redan från första dagen. Vi har också en balanserad men ambitiös expansionsplan med spännande ideer för vår egen organisations- och verksamhets-utveckling så jag ser verkligen fram emot att vara med och realisera visionen och skapa en riktig framgångssaga”
- säger Martin Hultqvist, CFO, COO och Grundare på Innovation 360 Group AB

-“Vi ser en stor potential I det nya samarbetet, och innovation 360 groups kunnande, metoder och verktyg kommer att ge oss helt nya möjligheter att stödja regionens små och medelstora företag I deras tillväxtresor framöver”

- säger Claes Johansson, VD, Nässjö Näringsliv AB

För mer information, kontakta:

Magnus Penker på 070-820 02 44 eller magnus.penker@innovation360group.com

Martin Hultqvist på 070-866 63 18 eller martin.hultqvist@innovation360group.com

Related links

Topics

  • Business enterprise

To become successful in the 21st century you must be more innovative than your competitors. 

Therefore, our mission is to measure and benchmark innovation, and advise players on how to strengthen their innovation even further so that they will continue to be the industry leaders that others follow.

Contacts

Magnus Penker

Press contact Founder & CEO +4670-820 02 44