Skip to main content

Red Bull KTM och Adria segrare i Dakarrallyt – igen!

Nyhet   •   feb 01, 2017 14:32 CET

Adria Sonic Plus 700 SLT i action under årets upplaga av Dakarrallyt.

Sedan januari 2013 har vi årligen sponsrat Red Bull KTM Factory Racing med en flotta av husbilar i Dakarrallyt. Vi ser till att teamet har alla de bekvämligheter som behövs under det långa och extrema loppet. Det är det ultimata hållbarhetstestet för alla inblandade fordon – och vi har vunnit loppet för femte året i rad!

I år var det dessutom KTM´s hela 16:e seger. Den brittiske föraren Sam Sunderland tog hem vinsten tätt följt av hans stallmedlemmar Matthias Walkner och Gerard Farres Guell som körde in på en andra respektive tredje plats.

Adrias flotta under Dakar

Tre standardfordon av 2017 års modell användes för att supporta teamet:

  • Sonic Supreme 710 SL
  • Sonic Plus 700 SLT
  • Matrix Plus 670 SL

I år hade vi även med en ytterligare Matrix husbil som servade KTM´s systerstall Husqvarna och föraren Pablo Quintan. Alla fyra husbilar kom direkt från produktionslinan i Novo Mesto med undantag för några reservdäck och tillbehör. Stallet har sedan tidigare tre Matrix husbilar av tidigare årsmodeller som nyttjades även i år. Alla husbilar lyckades säkert slutföra den tuffa rutten på över 800 mil utan incidenter.

Matjaz Grm, Executive Sales and Marketing director Adria Mobil, kommenterar:

"Dakar är verkligen den ultimata provkörningen av våra husbilar. Inte bara genom de timmar av extrem körning för att hela tiden ligga före stallets förare utan också för att vara teamets basläger efter varje etapp. Ingen annan testkörning kommer i närheten av detta extrema prov. Långa körsträckor under extrema klimatförhållanden och blandad terräng för att vid dagens slut erbjuda teamet och förarna ett funktionellt och bekvämt boende. Det finns inget utrymme för misstag eller haveri, varje husbil måste leverera fullt ut. Att vara en del av KTM´s vinnande lag i fem år på rad är ett bevis på vår unika erfarenhet av att designa och bygga fordon i absoluta världsklass!” 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.