Gå videre til innhold
Prosjektkoordinator Ida Ufoma Helgheim Ijeabuonwu flytter kontoret ut i sommer og vil prate med  de som bor på Grønland og Tøyen.
Prosjektkoordinator Ida Ufoma Helgheim Ijeabuonwu flytter kontoret ut i sommer og vil prate med de som bor på Grønland og Tøyen.

Nyhet -

Hjemme i sommer? Områdeløft inviterer til dialog

I sommer flytter områdeløft kontoret ut på Grønland og Tøyen. Programkontoret ønsker innspill fra de som bor i bydelen når de skal prioritere hva de skal jobbe med i 2020. Slår du av en prat, kan du få vite mye mer om hva områdeløft jobber med.

Hva er målet med områdeløft?

Områdeløft skal bidra til å utvikle aktive møteplasser, en bedre boligsituasjon, oppvekstmiljø og legge til rette for lokal samskaping. Målet er at Grønland og Tøyen skal bli et bedre sted å bo for så mange som mulig.
Områdeløft har bidratt til viktige endringer i perioden 2013-2018. Likevel, endring tar tid, og det er besluttet at satsingen skal fortsette de neste åtte årene, til og med 2026.

Hvorfor ønsker områdeløft  dialog med beboerne på Grønland og Tøyen?

-Det åpne kontoret i sommer skal spre kunnskap om hva områdeløft er og hvilke prosjekter vi jobber med. Samtidig ønsker vi som arbeider med områdeløft å høre med lokalbefolkningen hvilke tanker de gjør seg og hvilke endringer de ønsker seg, sier prosjektkoordinator Ida Helgheim Ijeabuonwu.

Sommerens aktivitet er starten på en grundigere medvirkningsprosess, som gjennomføres hver høst. Denne prosessen omfatter noen utvalgte temaer. Den går ut på å innhente innspill fra de som bor på Grønland og Tøyen, og skal påvirke det videre arbeidet med programplanen for områdeløftet. På det åpne sommerkontoret vil Helgheim Ijeabuonwu fortelle om mer om høstens medvirkningsprosess.

Når og hvor kan du møte programkontoret i sommer?

På følgende datoer kommer Områdeløft Grønland og Tøyen kommer til å ta med seg kontoret ut for å møte beboerne i området:

  • 18. juli på Tøyen Torg
  • 25. juli Grønland Torg
  • 1. august Tøyen Torg
  • 6. august Grønland Torg

Det kommer til å bli lagt ut mer informasjon om hvor og når, følg med på Områdeløft Grønland og Tøyen på Facebook :-)

Emner

Kategorier

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge