Gå videre til innhold
Bydelsutvalget Gamle Oslo
Bydelsutvalget Gamle Oslo

Nyhet -

Sakskart BU-møte torsdag 13. september kl. 17.00

Torsdag 13. september møtes politikerne i bydelsutvalget til første BU-møte etter sommerferien. På sakskartet finner du blant annet reguleringsplan for Bryn kollektivknutepunkt, Utvidede åpningstider på fritidsklubber, Ny forskrift om serverings-, salgs- og skjenkebevillinger

Bydelens uttalelse til offentlig ettersyn av reguleringsplan for Bryn kollektivknutepunkt
Planforslaget er samordnet med pågående planarbeid for ny Brynseng stasjon og oppgradering av Østensjøbanen. Ved terminalen reguleres areal til torg, som en del av «Brynseng torg». Bryn er definert som kollektivknutepunkt i gjeldende kommuneplan (Kommuneplan 2015 – Oslo mot 2030), med potensial for høy arealutnyttelse, samt kobling av to eller flere banebaserte linjer, hvorav en regional funksjon. Ruters strategi for kollektivtrafikken sier at Bryn ved siden av Oslo S skal være det mest tilgjengelige trafikksenteret i regionen, med regiontog, lokaltog, metro, trikk, bybuss og regionbussterminal.
Planforslaget er i tråd med plan for sykkelveinettet i Oslo og Oslostandarden, Strategi for overvannshåndtering og Kommunedelplan for Alna miljøpark.

Utvidede åpningstider på bydelens fritidsklubber 2018
I budsjettet for 2018 vedtok bydelsutvalget å sette av 0,5 mill. som skulle benyttes til utvidelse av åpningstider på fritidsklubbene samt styrking av utekontakt/ ungdomsarbeidertjenester rundt fritidsklubbene. Det er gjennomført flere tiltak i sommer og flere er planlagt for høsten. På Jordal fritidsklubb, K1-klubben, Central Park ungdomscafé, FRIGO ruller på Jordal og Kampen økologiske barnebondegård er de ordinære åpningstidene utvidet. Noen av klubbene har for første gang holdt sommeråpent i skolens ferie. I tråd med de utvidede åpningstidene på fritidsklubbene har utekontakter og ungdomsarbeidertjenester vært oppsøkende og synlige i nærmiljøet.

Aktuelle forslag til vedtak i sak om Forskrift om serverings-, salgs- og skjenkebevillinger
I mai vedtok bystyret ny forskrift om serverings-, salgs- og skjenkebevillinger i Oslo kommune (Åpningstidsforskriften). Den vedtatte sentrale forskriften medfører endringer for bydelen. Flere nye områder er tatt med som en del av sentrumsområder og vil få åpningstider inne til kl. 03.30 og ute til 24.00 alle dager. Disse vil ikke lenger reguleres av bydelens lokale forskrift. Dette medfører det at bydelens lokale forskrift vil være ugyldig fra 14.06.2018. Serveringsteder som blir berørt av endring i åpningstiden har fått varsel. De må endre åpningstiden innen tre måneder etter at ny sentral forskrift ble kunngjort i Lovdata.

Dette og mange flere saker til behandling kan du lese her

Har du noe på hjertet - brenner du for en sak? Bydelsutvalgsmøtene (BU) starter kl. 17.00 med "Åpen halvtime". Vær der minst 15 minutter før og skriv deg på talerlisten.

Emner

Kategorier

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo
Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge